Ο Πολιτισμός της ελιάς: Προσυνεδριακή Εκδήλωση του Elia Lesvos Confest 2024 στο Πολεμικό Μουσείο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαίας Νήσος Λέσβος με πάγιο όραμά του την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της ελιάς, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά “Ελαιόλαδο & Υγεία” στο Μουσείο Βρανά στη Γέρα (Λέσβος).

Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στις 18.30 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί η Προσυνεδριακή εκδήλωση του Elia Lesvos Confest 2024, με θέμα “Ο Πολιτισμός της Ελιάς’’.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:

Νίκος Θωμαΐδης | Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης ΕΚΠΑ: «Η πορεία του Λεσβιακού ελαιόλαδου στον χρόνο: από την παράδοση και τη βιομηχανική κληρονομιά στην τεκμηρίωση της επιστήμης»

Τέσυ Μπάιλα | Συγγραφέας βιβλιοκριτικός- Παρουσίαση του λευκώματος: «Η Ελιά στη Λέσβο»

Δρ. Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη | Επίτιμη Πρόξενος Γαλλίας για Λέσβο & Λήμνο: «Ιστορική διαδρομή κοινωνικο-οικονομικών δεσμών Λέσβου-Γαλλίας»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν 3 τετράλεπτα βίντεο του Δημήτρη Ταλιάνη, φωτογράφου και εκδότη, με θέματα: «Η Ελιά στη Λέσβο», «Λιομάζωμα», «Ελαιώνες».

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου

Ας συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τον πολιτισμό του ελαιόδεντρου, με στόχο να ευδοκιμούμε μαζί με τις αξίες του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την προσυνεδριακή εκδήλωση στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/732117109013228

Χορηγός Επικοινωνίας: Happy Life Mag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *