Είστε έτοιμοι για κοινές διακοπές;

Το καλοκαίρι φέτος σας βρήκε με μια –σχετικά– πρόσφατη σχέση. Λίγο η ζέστη, λίγο ο έρωτας, λίγο τα κοκτέιλ, χωρίς να το περιμένετε βρεθήκατε να συζητάτε το ενδεχόμενο των πρώτων σας κοινών διακοπών.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ακούγεται καθόλου άσχημη ιδέα. Αν, όμως, δεν είστε ακόμη πραγματικά έτοιμοι για αυτό, δεν αποκλείεται αυτό που τώρα σας φαίνεται ευχάριστο βήμα, τελικά να αποδειχθεί καταστροφικό για το μέλλον της σχέσης σας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν μπορείτε να γεμίσετε άφοβα τις βαλίτσες σας.

Πριν κλείσετε δωμάτιο για δεκαπέντε μέρες σε κάποιο ακριτικό νησί, καλό είναι να έχετε πάει για ένα διήμερο σε κάποιον κοντινό προορισμό. Ακόμη και αν έχετε περάσει ήδη αμέτρητες ώρες μαζί, αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαδίζει και η γνώμη σας για τις τέλειες διακοπές. Για παράδειγμα, αν ο ένας από τους δυο σας θέλει να εξερευνήσει και την τελευταία θαλάσσια σπηλιά, ενώ ο άλλος προτιμά να γίνει ένα με την ξαπλώστρα, ενδέχεται να δημιουργηθούν αχρείαστες εντάσεις.

Περιμένετε τουλάχιστον τρεις μήνες από το ξεκίνημα της σχέσης σας μέχρι να αρχίσετε να σκέφτεστε το σενάριο των κοινών διακοπών. Και άπαξ και περάσετε αυτό το σημείο, μην σπεύσετε να αγοράσετε εισιτήρια για την επόμενη μέρα. Στο κάτω – κάτω, οι διακοπές τον Σεπτέμβριο είναι ιδανικές για να απολαύσετε τον έρωτά σας χωρίς πολυκοσμία.

Τα έχετε (προ)υπολογίσει όλα

Δεν χρειάζεται να έχετε ακριβώς τον ίδιο μισθό για να προγραμματίσετε ένα κοινό ταξίδι, όμως αν ο ένας περιμένει ότι θα μένει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και η άλλη ψάχνει περιοχές που επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ, το πιθανότερο είναι πως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι σημαντικό οι προϋπολογισμοί σας για τις διακοπές να κυμαίνονται σε αρκετά κοντινά επίπεδα, για να μην καταλήξετε να τσακώνεστε πάνω από ένα κοκτέιλ.

Χαμένοι στη μετάφραση

Ίσως το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε και οι δύο τη σημασία που έχει αυτό το βήμα για τη σχέση σας. Για ορισμένους ανθρώπους, οι κοινές αποδράσεις είναι σημάδι ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει, ενώ για άλλους δεν είναι παρά μία ακόμη κοινή περιπέτεια. Όσο πιο ξεκάθαροι είστε με τα συναισθήματά σας, τόσο λιγότερες θα είναι οι παρεξηγήσεις που μπορεί να προκύψουν.

www.vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *