Είναι η προστασία της θάλασσας το next thing της οικολογίας;

“Τα ψάρια τελειώνουν, η θαλάσσια ζωή συρρικνώνεται και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας φέρει κοντά, τους ψαράδες, τους πρώην περίεργους, τους ανθρώπους που ασχολούνται με το περιβάλλον, τους επιστήμονες και προφανώς αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις”.

 Ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, μιλά στο πρώτο επεισόδιο της νέας μας σειράς Podcast “Κατά Βάθος” για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται σταθερά και δυναμικά για περισσότερα από 30 χρόνια: τη θάλασσα.

Άκουσέ τον ΕΔΩ και συντονίσου για τα επεισόδια που ακολουθούν.

Σημείωση: Η σειρά podcast “Κατά Βάθος” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Προάγοντας τον στόχο 30X30 για ένα οικολογικά αντιπροσωπευτικό, συνεκτικό και καλά διαχειριζόμενο δίκτυο Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής στην Ελλάδα”, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το WWF Greece και τη Greenpeace. Κύριος στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου 30×30 από την Ελλάδα, που σημαίνει ότι έως το 2030, το τριάντα τοις εκατό (30%) των θαλάσσιων περιοχών της Ελλάδας, θα είναι σε καθεστώς αποτελεσματικής προστασίας και διαχείρισης.

Πηγή: Greenpeace Greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *