Μ. Γιωσαφάτ: Για την οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση φέρνει φόβο και πανικό: Φόβο ότι θα πεινάσουμε! Δεν παθαίνει όμως κανείς ψυχικά προβλήματα από μια οικονομική κρίση.

Στενοχωριέται, φωνάζει, αλλά τίποτε παραπάνω. Ίσα-ίσα επειδή έχει άλλα, σημαντικότερα προβλήματα, μειώνονται οι εσωτερικές ψυχικές του αντιδράσεις.

Η κατάθλιψη είναι ένα εσωτερικό γεγονός, γι’ αυτό, συνήθως, την έχουν άτομα που δεν έχουν εξωτερικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια η διαφήμιση και η προβολή ενός φανταχτερού life style έκαναν τους ανθρώπους να χάσουν την ουσία των πραγμάτων.

Όλοι επιθυμούσαμε όλο και περισσότερα, αλλά υπήρχε και η δυνατότητα να τα αποκτήσουμε. Κακομάθαμε, και νοιώθαμε καλά όταν είχαμε ακριβά ρούχα και ακριβό αμάξι, και για μας είχαν μεγάλη αξία οι άνθρωποι με αυτήν ακριβώς την εικόνα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να ασχοληθούμε με το να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό. Άλλωστε, υφαίνουμε την προσωπική μας δυστυχία όταν συνέχεια ανυπομονούμε για το τι καλύτερο μπορεί να γίνει, αντιμετωπίζοντας τη ζωή μας με επικριτική διάθεση.

Γι’ αυτό το «κλειδί» για την ευτυχία είναι η υπομονή, η θετική στάση και η πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *