«Ο δρόμος της καρδιάς»

Earth Yoga Home workshop.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18:30-20:00, στο Earth Yoga Home, Λ. Δεκελείας 26, Φιλαδέλφεια, υποδεχόμαστε την Ελένη Κόρακα και τη Μαρίνα Παππά και σας καλούμε σε ένα ιδιαίτερο εργαστήρι αγάπης, μια ζεστή αγκαλιά κι ένα κάλεσμα αποδοχής, που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη, από τον εαυτό μας, προς τον εαυτό μας.

Anahata, το chakra της καρδιάς, είναι ο χώρος που επιστρέφουμε όλοι μας, βρίσκοντας τη συναισθηματική ασφάλεια που χρειαζόμαστε. Ο χώρος που αποτελείται από καθαρή, αγνή συνειδητότητα, πίσω από σκέψεις και εμπειρίες που βιώνουμε, είτε αυτές έχουν θετικό είτε αρνητικό πρόσημο.

Στο κέντρο αυτό θα εστιάσουμε και θα αναζητήσουμε επανασύνδεση, ειλικρίνεια, αποδοχή, συγχώρεση. Ακούω την καρδιά μου, σημαίνει ζω τη ζωή στο μέγιστο, με χαρά και ενσυναίσθηση. Σημαίνει ειλικρίνεια, αποδοχή, μοίρασμα.

Στο workshop αυτό, μέσα από την πρακτική της Yin Yoga, το σώμα θα λυθεί, θα παρακάμψει τον νου και θα μπορέσει να εκφράσει ό,τι δίσταζε ή φοβόταν. Ο ήχος θα είναι εκεί για να αγκαλιάσει κάθε ανησυχία. Θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με το εσωτερικό μας σύμπαν και να μπούμε βαθύτερα στον χώρο της καρδιάς.

Η καρδιά ανοίγει, λαμβάνει το μήνυμα. Αίσθημα πληρότητας. Αγάπης. Ευγνωμοσύνης. Κι ένα δώρο, στον πιο σημαντικό σύντροφο της ζωής μου. Τον εαυτό μου.

«Να μην πέφτεις ποτέ για ύπνο χωρίς να έχεις συγχωρέσει και διαγράψει, χωρίς να έχεις ελευθερώσει τον εαυτό σου από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, χωρίς να νιώσεις ευγνωμοσύνη για την ημέρα που σου δόθηκε. Όταν ξυπνήσεις, αποφάσισε να είσαι ευτυχισμένος-η εκείνη τη μέρα, γιατί μόνο σήμερα είσαι ζωντανός-ή, μόνο σήμερα μπορείς ν’ αγαπάς και ν’ απολαμβάνεις. Μόνο μία μέρα έχουμε κάθε ημέρα».

Απόσπασμα από το βιβλίο: Ο δρόμος της καρδιάς των Σαμάνων των Άνδεων. Λούις Εσπινόζα Σαμαλου

•Yin Yoga • Ινδικό αρμόνιο • Hxoγαβάθες • Mantras • Ιστορίες

Με την Ελένη Κόρακα, Hatha-Vinyasa & Nada Yoga Instructor, και τη Μαρίνα Παππά, Abhaya Yoga Instructor.

-Διάρκεια 1:30 ώρα
-Κόστος συμμετοχής: 15€
-Πληροφορίες-εγγραφές: στο inbox του Earth Yoga Home (facebook) ή στο τηλ. 6940 62 60 60 και στο τηλ. 6936 982428

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ:

Μαρίνα Παππά

Η Μαρίνα ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική από 5-15 ετών και εν συνεχεία πειραματίστηκε με διάφορα είδη άσκησης, όπως κλασικός χορός, σύγχρονος, ινδικός. Η ανάγκη της να γνωρίσει τον εαυτό της σε βάθος την οδήγησε σε ένα κύκλο σεμιναρίων αυτογνωσίας δίπλα στον Robert Ηλία Natzemy. Εκεί αποφάσισε να εμβαθύνει στο μονοπάτι της yoga και να ολοκληρώσει το 2007, το πρώτο δίπλωμα των 200h στη Hatha Yoga. Έκτοτε παρακολούθησε σεμινάρια με εξαιρετικούς και εμπνευσμένους δασκάλους, με στόχο πάντα την ολιστική προσέγγιση της ύπαρξης (νους, σώμα, ψυχή) για τη διατήρηση της σωματικής και συναισθηματικής μας υγείας. Το 2017 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα 100h Teaching Skills με τη Βιβή Λέτσου, η οποία την ενέπνευσε και της δίδαξε την ειλικρινή και άφοβη στάση ζωής μέσα από το μονοπάτι της Abhaya Yoga. Σήμερα, διδάσκει Vinyasa yoga και Aerial Yoga. Έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες και Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Ελένη Κόρακα

Η Ελένη ξεκίνησε το ταξίδι της στη yoga το 1990, όπου γνώρισε την παράδοση Satyananda Yoga και την οποία διδάχθηκε και ασκεί μέχρι σήμερα. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση δασκάλων 500 ωρών στη μέθοδο του «Λωτού» και την εκπαίδευση 200 ωρών στη σχολή Heliodorus Yoga με έδρα το Λονδίνο. Επίσης έχει ειδικευτεί στη Yoga για παιδιά και εφήβους και στην προγεννητική και περιγεννητική Yoga στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Birthlight με έδρα το Cambridge. Η αγάπη και οι γνώσεις της για τη Yoga και τη Μουσική την οδήγησαν στον δρόμο της Nada Yoga (Yoga & Ήχος), την οποία διδάχθηκε στην Ελλάδα και στην Ινδία. Σήμερα, ασκείται και εμβαθύνει στις τεχνικές Hatha, Raja, Kriya, Kundalini, με εξειδίκευση στη Nada Yoga. Είναι κάτοχος δεύτερου βαθμού Usui Reiki. Ως Μουσικός έχει σπουδάσει Κλασική και Σύγχρονη Μουσική, Μουσικοκινητική Αγωγή (Σύστημα C.Orff). Έχει παρακολουθήσει μονοετή βασική εκπαίδευση στη Μουσικοθεραπεία και μελετά τον ήχο και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχει εργαστεί επαγγελματικά, αλλά και εθελοντικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακόμα, έχει σπουδάσει φωτογραφία και έχει παρακολουθήσει ποικιλία σεμιναρίων και μαθημάτων χορού, κινητικού αυτοσχεδιασμού, θεατρικής έκφρασης, κρουστών, φωνητικής και ηχοθεραπείας, και έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές ομάδες Μουσικής, Χορού και Θεάτρου. Σήμερα διδάσκει Nada, Hatha, Vinyasa Yoga καθώς και Yoga σε παιδιά και εγκύους. Παράλληλα, διδάσκει πιάνο, μουσική και μουσικοκινητική αγωγή στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση από το 1998. 

Nada Yoga, σημαίνει «ένωση μέσω του ήχου». Πρόκειται για μια αρχαία πνευματική τέχνη και επιστήμη εσωτερικής μεταμόρφωσης μέσα από τον ήχο. Είναι ένα δυνατό πνευματικό μονοπάτι, που ενώνει τις θεραπευτικές αρχές της Yοga και του Ήχου σε μια αποτελεσματική πρακτική. Μέσω των πρακτικών της Nada Yoga, ολόκληρη η ύπαρξή μας εξαγνίζεται και εναρμονίζεται μέσα από την πανίσχυρη επίδραση των δονήσεων και των ήχων στους οποίους εστιάζουμε την επίγνωσή μας. Όπως τεκμηριώνεται από τις σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, οι ηχητικές δονήσεις επιδρούν δραστικά στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία. Μέσω της αρχής του συντονισμού, ο ήχος δρα θεραπευτικά, διεισδύοντας σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ήχος μπορεί να επιβραδύνει και να ρυθμίσει τα εγκεφαλικά κύματα καθώς και να επηρεάσει συγκεκριμένα όργανα αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό, σε κυτταρικό επίπεδο.  Η Yin Yoga είναι ένα μάθημα γιόγκα κατά το οποίο οι πόζες-asanas εκτελούνται σε πολύ αργό ρυθμό. Δίνεται έμφαση στη διατήρηση των asanas για αρκετή ώρα, με συνοδεία ήχων και mantras. Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει αναπνευστικές τεχνικές, καθώς και πρακτικές διαλογισμού και χαλάρωσης. Σε σωματικό επίπεδο, αποκαθιστά και αυξάνει την φυσική κινητικότητα των αρθρώσεων. Σε ενεργειακό επίπεδο, ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, επιτυγχάνοντας την ελεύθερη ροή της ενέργειας. O αργός της ρυθμός μάς δίνει τη δυνατότητα να συνδεόμαστε περισσότερο με την αναπνοή και τον νου μας. Έτσι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και τις συνήθειές μας, αποκτάμε μεγαλύτερη αυτογνωσία και νιώθουμε ευεξία και βαθιά χαλάρωση.

Στο workshop αυτό μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας στη yoga.

Σας περιμένουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *