Δωρεάν διαδικτυακές Ομάδες & Σεμινάρια

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει νέες διαδικτυακές ομάδες γονέων:

  • Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά στην ΕΦΗΒΕΙΑ (12-18 ετών) Κάθε Τρίτη, 11:00- 12:30. Έναρξη: Τρίτη 16 Μαρτίου.Εγγραφή ΕΔΩ
  • Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά ΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας (6-12 ετών) Κάθε Δευτέρα, 10:30-12:00. Έναρξη: Δευτέρα 22 Μαρτίου. Εγγραφή ΕΔΩ
  • Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας (2-6 ετών) Κάθε Πέμπτη, 10:30-12:00. Έναρξη: Πέμπτη 18 Μαρτίου. Εγγραφή ΕΔΩ
  • Ομάδα για ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ Οικογένειες Κάθε Τετάρτη 11:00- 12:30. Έναρξη: Τετάρτη 17 Μαρτίου. Εγγραφή ΕΔΩ

Στόχος των ομάδων είναι η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους καθώς και να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

Γενικές πληροφορίες:
• Η κάθε ομάδα έχει χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό, συγκεκριμένη θεματολογία και διάρκεια 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας 1,5 ώρες.
• Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.
• Οι ομάδες έχουν κλειστό χαρακτήρα, δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές έπειτα από την 1η συνάντηση
• Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ.

Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Διευκρινίσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Ψυχο-εκπαιδευτικά Σεμινάρια 

  • Για Γονείς Εφήβων | «Σχολικός Εκφοβισμός», την Τετάρτη 10 Μαρτίου, 11:00 -12:30, μέσω Zoom. Εγγραφή ΕΔΩ

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η κατανόηση όλων των πτυχών του σχολικού εκφοβισμού και η βοήθεια στη διασαφήνιση του ρόλου του γονέα. Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) κάνει ολοένα συχνότερα και εντονότερα την εμφάνισή του στα ελληνικά σχολεία και στη καθημερινότητα. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται στο πώς να διαχειριστούν το φαινόμενο, οι γονείς  δεν είναι σίγουροι με ποιο τρόπο να στηρίξουν το παιδί τους, με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά που εκφοβίζονται, όσο και τα παιδιά που εκφοβίζουν να μένουν αβοήθητα και το πρόβλημα να διογκώνεται. 

  • Για Εφήβους (14-17 ετών) | «Σχολικός Εκφοβισμός», την Πέμπτη 11 Μαρτίου, 17:30- 19:00,μέσω Zoom. Εγγραφή ΕΔΩ

Σκοπός αυτής της συζήτησης με τους εφήβους είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους, γύρω από περιστατικά εκφοβισμού, η κατανόηση των επιπτώσεων που έχει στις σχέσεις με τους γονείς και τους συνομηλίκους τους, όπως επίσης η ενδυνάμωση και η πρόληψη. 

Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying όπως συνηθίζεται να λέγεται στις μέρες μας, είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ολοένα και περισσότερο παίρνει σημαντικές και ανησυχητικές διαστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε για ποιο λόγο κάποιος γίνεται θύτης, για ποιο λόγο κάποιος “υπομένει” τον εκφοβισμό, όπως επίσης και ποιος είναι ο ρόλος των παρατηρητών. 

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: [email protected]

Happy team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *