Τρεις τρόποι να βρείτε το «πάθος» της ζωής σας

Η ευτυχία του ανθρώπου πηγάζει από τον εαυτό του. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας να διαθέτουμε λίγο χρόνο για να γίνουμε αυτό που ονειρευτήκαμε και να ζούμε τη ζωή που ελπίζαμε. Σε τι όμως θα διαθέσουμε αυτόν τον χρόνο; Ποιες είναι πραγματικά οι ασχολίες που γεμίζουν ευχάριστα συναισθήματα καθέναν από εμάς;

Όπως ακριβώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έτσι και το «πάθος» κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και πολλές φορές δύσκολο να το ανακαλύψει. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσει ασχολίες που θα τον απογοητεύσουν και θα τον κάνουν να θέλει να σταματήσει την αναζήτηση. Όμως αξίζει τον κόπο λίγη ακόμη προσπάθεια για να γίνουμε ευτυχισμένοι!

1. Μοιραστείτε ιδέες και κάντε έρευνα

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι ποιο είναι το πάθος σας, ξοδέψτε λίγο χρόνο για να συζητήσετε με φίλους και γνωστούς για τις δικές τους ασχολίες. Ασχοληθείτε με καινούργιες δραστηριότητες, επισκεφτείτε μέρη και συναναστραφείτε με ανθρώπους που ίσως σας ενδιαφέρουν. Δοκιμάστε τα και αν τα αγαπήσετε και διασκεδάσετε με αυτά, ίσως να βρήκατε το νέο «πάθος» της ζωής σας!

2. Αναζητήστε στο παρελθόν σας

Όταν είσαστε παιδί, έφηβος ή ακόμα και νεότερος, είχατε ασχολίες με τις οποίες ήσασταν παθιασμένοι: μέρη που λατρεύατε να πηγαίνετε, δραστηριότητες με τις οποίες σας άρεσε να ασχολείστε, συλλογές που επιθυμούσατε να έχετε. Επαναφέρετε τις εμπειρίες του παρελθόντος και τα συναισθήματα που σας προκαλούσαν για να ομορφύνετε το παρόν σας.

3. Ξοδέψτε χρόνο με ανθρώπους που είναι «παθιασμένοι»

Το «πάθος» είναι μεταδοτικό! Το να περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και παθιασμένοι μπορεί να σας επηρεάσει και να σας βοηθήσει να βρείτε κίνητρο να αναζητήσετε το δικό σας «πάθος».

Διαθέστε λίγο από τον χρόνο σας για να κάνετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε και διαθέστε όλη την ενέργειά σας σε αυτές. Θα σας βοηθήσει να διαθέσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, να νιώσετε καλύτερα και πραγματικά ευτυχισμένοι.

Τιμόκλεια Παναγοπούλου
Ψυχολόγος/MSC Addiction Studies
Kings College London

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *