fbpx

Διώξε το δράμα απ’ τη ζωή σου

Το έντονο δράμα μπορεί να κάνει τη ζωή σου δύσκολη και ανυπόφορη και γι’ αυτό χρειάζεται να ξέρεις πως να το αποφύγεις.

Μπορεί να σου φαίνεται πως δεν μπορείς να αποφύγεις το δράμα στη ζωή σου, αλλά αυτό δεν ισχύει. Έχουμε συνηθίσει να ζούμε με αυτό που πλέον θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πιστεύουμε πως μαζί με όλα τα καλά που μας συμβαίνουν, πάει και αυτό.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Προφανώς και δεν μπορείς να ζεις μια ζωή που όλα θα πηγαίνουν τέλεια, αλλά γιατί να ζεις μια ζωή με αχρείαστο δράμα; Πρέπει να πάρεις την απόφαση να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να διώξεις όλα τα αρνητικά που σε κρατάνε πίσω, είτε αυτά είναι άνθρωποι, είτε σκέψεις.

Όταν αποφασίζουμε να ζήσουμε μια ζωή που μας προσφέρει ηρεμία, αρχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις όχι από φόβο, αλλά επειδή τις θέλουμε. Ζούμε στο παρόν και χωρίς άγχος.

8 τρόποι να μειώσεις το δράμα στη ζωή σου

1. Διώξε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Το πιο σημαντικό όταν αποφασίζεις να ζήσεις μια ζωή χωρίς δράμα είναι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σου. Είναι πολύ δύσκολο, το ξέρω, αλλά πολύ σημαντικό σε αυτή σου την απόφαση για αλλαγή ζωής. Οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας μπορούν να μας βοηθήσουν, όταν το έχουμε ανάγκη, αλλά μπορεί και να μας δημιουργούν πρόβλημα χωρίς να το καταλαβαίνουμε πολλές φορές. Κάποια άτομα ζουν για το δράμα. Βρίσκουν παντού προβλήματα, σε αποθαρρύνουν και σε μειώνουν. Δεν τους θέλεις στη ζωή σου, έτσι δεν είναι; Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά μετά θα καταλάβεις πόσο ωραία νιώθεις χωρίς αυτούς.

2. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση σου

Ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να περνάς τοn χρόνο σου, πρέπει να σε στηρίζει και να σε κάνει χαρούμενο. Αν η σχέση στην οποία βρίσκεσαι είναι τοξική, πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορείς να ζεις με ένα άτομο που σε κατηγορεί διαρκώς, σε ζηλεύει παθολογικά και σου δημιουργεί μόνο προβλήματα. Αν έχεις μόνιμα άγχος για το τι θα πει ή θα κάνει, σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις. Το να φύγεις από μια τοξική σχέση μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Αν δεν έχεις την υποστήριξη της οικογένειας ή των φίλων σου, ζήτα βοήθεια από κάποιον ειδικό. Αγάπησε τον εαυτό σου και φύγε μακριά από τέτοια άτομα!

3. Καθάρισε τον χώρο που ζεις και εργάζεσαι

Ο χώρος που βρίσκεσαι παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία σου, παρόλο που δεν το πιστεύεις. Παρατήρησε τον χώρο του σπιτιού αλλά και της δουλειάς σου. Μήπως έχεις πολλά πράγματα που ούτε καν τα θυμάσαι; Ήρθε η ώρα να τα κοιτάξεις ένα ένα και να πετάξεις όλα αυτά που κρατούσες, γιατί «ίσως κάποτε χρειαστούν». Μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ. Αν ο χώρος που βρίσκεσαι είναι καθαρός και όμορφος, θα νιώθεις και εσύ πιο χαλαρή και δημιουργική.

4. Άλλαξε δουλειά αν είναι εφικτό

Η δουλειά καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ζωής μας. Το να κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει καθόλου ή το περιβάλλον εργασίας δεν είναι καλό ή οι συνάδελφοι σού δημιουργούν προβλήματα, σου προκαλεί άγχος που μεταφέρεις και στην υπόλοιπη ζωή σου. Κάθε μέρα εύχεσαι να κερδίσεις το τζόκερ και να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στη δουλειά. Δες τι επιλογές έχεις και αν έχεις τη δυνατότητα να φύγεις από τη δουλειά και να βρεις άλλη. Αν ναι, ψάξε για μια δουλειά καλύτερη που και θα σου αρέσει και το περιβάλλον θα είναι καλό. Αν δεν μπορείς να φύγεις άμεσα από εκεί, προσπάθησε να βελτιώσεις όσο μπορείς όλα αυτά που σου προκαλούν άγχος. Μίλα με το αφεντικό, με τους συναδέλφους σου και προσπαθήστε να βρείτε κοινό σημείο πλεύσης.

5. Μην ξεχνάς τα social media

Τα τελευταία χρόνια το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Περνάμε πάρα πολλές ώρες στα social media. Ενώ μας βοηθούν να επικοινωνούμε με άτομα που θέλουμε, μας «αναγκάζουν» να βλέπουμε και πράγματα που δεν μας κάνουν καλό. Κακοπροαίρετα σχόλια, ανάρμοστα μηνύματα, προσβολές, ακόμα και εκφοβισμό. Πέρα από αυτά, περνάνε και μηνύματα του πως πρέπει να είναι ο τέλειος άντρας, η τέλεια γυναίκα, η τέλεια ζωή. Όλα αυτά δημιουργούν περαιτέρω άγχος στη ζωή σου και δεν το χρειάζεσαι. Μπλόκαρε ανθρώπους και σελίδες που δεν σε ευχαριστούν και κράτησε μόνο όσα σου προκαλούν θετικά συναισθήματα.

6. Σταμάτα το κουτσομπολιό

Ξέρεις την έκφραση «τα μεγάλα μυαλά μιλάνε για ιδέες, τα μεσαία για γεγονότα και τα μικρά για τους άλλους»; Ε, αυτό ισχύει. Μην κουτσομπολεύεις και μην παίρνεις μέρος, όταν κουτσομπολεύουν οι άλλοι. Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι στη ζωή τους. Έχεις τη δική σου ζωή και με αυτή πρέπει να ασχοληθείς. Ακόμα και αν οι γύρω σου κουτσομπολεύουν, προσπάθησε να αλλάξεις θέμα. Αν πάλι δεις ότι η ζωή τους όλη είναι το κουτσομπολιό, διώξε τους από τη ζωή σου.

7. Μην βλέπεις ειδήσεις

Πολλοί άνθρωποι με το που ξυπνάνε πιάνουν το κινητό ή ανοίγουν την τηλεόραση για να δουν ειδήσεις. Αυτό αυτομάτως προκαλεί αρνητικότητα. Φυσικά και πρέπει να ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά όχι με το που ξεκινάς τη μέρα σου. Κάθε πρωί είναι ένα νέο ξεκίνημα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζεις. Ξεκίνα τη μέρα θετικά και άσε τις ειδήσεις για πιο μετά. Όλα τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο παίζουν κάθε μέρα, όλη μέρα, παντού. Στη τηλεόραση, το κινητό, το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο, τις τηλεοράσεις στις καφετέριες, παντού. Δεν μπορείς να τις αποφύγεις αλλά σίγουρα μπορείς να μειώσεις το πόσο εκτίθεσαι στις ειδήσεις.

8. Προσπάθησε να κάνεις περισσότερες θετικές σκέψεις

Οι σκέψεις μας μπορεί να είναι είτε αρνητικές είτε θετικές. Για κάποιον λόγο οι περισσότεροι εστιάζουν στις αρνητικές. Σκέφτονται όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά αλλά ποτέ τι μπορεί να πάει καλά. Κυριαρχεί ο φόβος για το άγνωστο μέλλον. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει αύριο, οπότε ποιος ο λόγος να αγχώνεσαι; Εστίασε στο σήμερα και αντικατέστησε τις αρνητικές σκέψεις σου με θετικές. Πίστεψε πως όλα θα πάνε καλά και κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να γίνει αυτό. Ακόμα και αν κάτι πήγε στραβά, δεν σημαίνει ότι όλα θα πηγαίνουν στραβά από δω και πέρα.

www.purpose.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *