Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή

dimitrisbourandasτου Δημήτρη Μπουραντά

Εκδόσεις Πατάκη


«Επιτυχηµένη ζωή για τον καθένα από µας είναι να κάνουµε τα όνειρά µας πραγµατικότητα, να ζούµε όπως θέλουµε να ζούµε – τόσο εµείς όσο και αυτοί που αγαπάµε. Όλοι επιθυµούµε µια απολαυστική, αυθεντική και µε νόηµα ζωή. Παρότι ζούµε σ’ έναν κόσµο πολύπλοκο, αβέβαιο, έντονα ανταγωνιστικό, γεµάτο περιορισµούς και κινδύνους, έχουµε την ελευθερία, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να καθορίζουµε σε σηµαντικό βαθµό την προσωπική και επαγγελµατική µας ζωή.

 


Κι η ζωή µας, όσο κι αν συχνά νιώθουµε ότι δεν είναι έτσι, εξαρτάται σηµαντικά από τις δικές µας επιλογές και από το πόσο αποτελεσµατικά τις υλοποιούµε. Αυτό, ασφαλώς, απαιτεί γνώση, ικανότητες και σοφία ζωής, που πρέπει ν’ αποκτήσουµε όταν ακόµη είµαστε νέοι, αφού τότε κάνουµε επιλογές που καθορίζουν την υπόλοιπη ζωή µας.


Δυστυχώς στα σχολεία δεν αποκτούµε όσα έχουµε ανάγκη για όλα αυτά. Τα ΜΜΕ και το κοινωνικό περιβάλλον, από την άλλη, συχνά µας δηµιουργούν σύγχυση. Παρότι δεν υπάρχουν συνταγές, το παρόν βιβλίο δίνει µε απλό και πρακτικό τρόπο έννοιες, αρχές, αξίες, µεθόδους και τεχνικές που ελπίζω να είναι χρήσιµες στους νέους για την πραγµατικά επιτυχηµένη προσωπική και επαγγελµατική ζωή.» Δ.Μ.


Ο καθηγητής Δηµήτρης Μπουραντάς επιλέγει από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήµες όλα αυτά τα στοιχεία, έχοντας επιβεβαιώσει την πρακτική τους χρησιµότητα από τη συµβολή τους στη δική του ζωή, από την εµπειρία του στη συµβουλευτική χιλιάδων νέων και γονέων και από την εµπειρία του ως γονέας δύο παιδιών στην εφηβεία. Μας τα παρουσιάζει µε κατανοητό, πρακτικό και απολαυστικό τρόπο και µας δίνει µια µοναδική «βίβλο» για την πραγµατικά επιτυχηµένη προσωπική και επαγγελµατική ζωή.


Ο συγγραφέας:


Ο Δηµήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζµεντ και της Ηγεσίας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράµµατος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) και της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως στέλεχος, σύµβουλος και εκπαιδευτής σε µεγάλο αριθµό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, δηµόσιων, συνδικαλιστικών και άλλων κοινωνικών οργανισμών.


Πολλές ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά. Από τα βιβλία 
που έχει εκδώσει, το «Μάνατζµεντ» (εκδ. Μπένου) και το «Ηγεσία: ο δρόµος της διαρκούς επιτυχίας» (εκδ. Κριτική) είναι τα ελληνικά µπεστ σέλερ στον χώρο τους.


Το πρώτο του µυθιστόρηµα, «Όλα σού τα ’µαθα, µα ξέχασα µια λέξη» (Εκδόσεις Πατάκη), κέρδισε το βραβείο αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ (2008). Ακολούθησαν τα βιβλία «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2010), «Το γράµµα της ελπίδας» (εκδ. Λιβάνη, 2011) και η ποιητική συλλογή «Κραυγή σιωπής» (Εκδόσεις Πατάκη, 2012).


Ο Δ. Μπουραντάς είναι επικεφαλής του κινήµατος «Κοινωνία Αξιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *