Διακόσμηση κήπου

Είναι αλήθεια, πως η διακόσμηση του σπιτιού σας μπορεί να σας ανανεώσει τη διάθεση. Άρα, γιατί να μη μπορεί να πετύχει το ίδιο και η διακόσμηση κήπου;

Ο κήπος σας μπορεί να είναι το ίδιο εντυπωσιακός κάθε εποχή του χρόνου και μάλιστα, χωρίς να είναι απαραίτητο να σας κοστίσει πολύ. Ακόμα κι αν είναι μικρός σε μέγεθος, αυτό δεν είναι απαραίτητα περιοριστικός παράγοντας για να πετύχετε μια διακόσμηση με το προσωπικό σας στυλ. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ιδέες για μια οικονομική και ολοκληρωμένη διακόσμηση κήπου.

1. Φυτά σε γλάστρες

Τα φυτά που φυτεύονται σε γλάστρες είναι βολικά για κήπους, αλλά και μπαλκόνια, καθώς μεταφέρονται εύκολα και δεν δεσμεύουν πολύ χώρο. Υπάρχουν πολλά όμορφα φυτά εξωτερικού χώρου που διεκδικούν μια θέση στις γλάστρες σας. Κάποια από αυτά βγάζουν άνθη, ενώ άλλα ομορφαίνουν τον χώρο με την πρασινάδα και το άρωμά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως καθένα έχει ξεχωριστή χάρη και ξεχωριστά οφέλη. Μάλιστα, υπάρχουν εποχιακά φυτά που ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα και καταπραΰνουν το άγχος, όπως το γιασεμί, η λεβάντα και ο βασιλικός.

2. Θαμνώδη φυτά

Μήπως οι γλάστρες σας φαίνονται αντιαισθητικές και πιστεύετε ότι δεν ταιριάζουν στον κήπο σας; Αν ναι, τότε τα θαμνώδη φυτά είναι τα καταλληλότερα για τη διακόσμηση του κήπου σας. Φυσικά, τα λουλούδια που φυτεύονται σε γλάστρες μπορούν να κοσμήσουν εξίσου όμορφα και ένα παρτέρι. Αλλά τα θαμνώδη φυτά, όπως κάποιες ποικιλίες τριανταφυλλιάς, εμπνέουν μια μεγαλοπρέπεια που δεν αντικαθίσταται εύκολα. Μάλιστα, ο όγκος τους είναι, συχνά, αρκετά μεγάλος, γι’ αυτό και συστήνεται να τα φυτεύετε σε παρτέρια, όπου έχουν χώρο να αναπτυχθούν.

3. Ξύλινη κούνια

Η μεγάλη ξύλινη ή σιδερένια κούνια είναι ένα από τα πιο κλασικά στολίδια του κήπου. Έχει διαχρονική αξία και είναι πάντα στη μόδα. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να επενδύετε την κούνια σας με μεγάλα μαξιλάρια και να χαλαρώνετε στον κήπο, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή πίνοντας τον καφέ σας. Αλλά ακόμα κι όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές, μπορείτε να διατηρείτε καθαρή την κούνια, ώστε να κοσμεί τον κήπο σας. Το σχέδιό της μπορεί να είναι απλό ή περίτεχνο, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχετε και φυσικά, το χρηματικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Όσο για το χρώμα, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να τη βάψετε σε χρώμα της αρεσκείας σας, ώστε να ταιριάζει με τα έπιπλα κήπου και τη διάθεσή σας.

4. Τραπεζαρία & Έπιπλα κήπου

Ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός κήπου, τα έπιπλα είναι χρήσιμα για λειτουργικούς και αισθητικούς σκοπούς. Αν το σπίτι σας έχει έναν μεγάλο κήπο, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Δημιουργήστε την πιο ονειρεμένη τραπεζαρία με μεγάλο τραπέζι και καναπέδες από παλέτες με αφράτα μαξιλάρια για να παίρνετε το πρωινό σας με τους αγαπημένους σας. Αν το σπίτι σας έχει έναν μικρό κήπο, μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτόν στυλάτα έπιπλα. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες που έχουν περαστεί με προστατευτικό βερνίκι, ώστε να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

5. Φράχτης

Ένας φράχτης είναι πολύτιμος σύμμαχος για τη διατήρηση της ιδιωτικότητας του χώρου σας. Σας βοηθά να αισθάνεστε ασφάλεια και προστασία από αδιάκριτα βλέμματα και ανεπιθύμητους επισκέπτες. Όπως είναι φυσικό, οι ιδέες για περίφραξη σπιτιού είναι ποικίλες και κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη. Η ποικιλία αυτή έχει σαν στόχο να σας δώσει την ελευθερία κινήσεων που χρειάζεστε, ώστε να βρείτε εκείνον τον φράχτη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας και θα ολοκληρώνει αρμονικά τη διακόσμηση κήπου σας.

www.douleutaras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *