Αγαπημένες μου καμπύλες…

Οι γιορτές πέρασαν… Καλωσορίσαμε τον καινούργιο χρόνο, και εμφανίστηκαν επιθετικά οι δίαιτες: του λεμονιού, της μπανάνας, των πρωτεϊνών, ακόμη και του ανανά.

Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρίκα, που από τις φωτογραφίες φαίνομαι μια χαρά, να προσπαθώ με πείσμα να φτάσω τα 59 κιλά: 59 κιλά είναι μάλλον λίγα για μια γυναίκα 1.72. Για να φτάσω τον στόχο μου με θυμάμαι να λιμοκτονώ πίνοντας ΜΟΝΟ γάλα για δύο βδομάδες. Αυτή ήταν η πιο ακραία μου δίαιτα. Ακολούθησαν τα WeightWatchers, ο βελονισμός, οι μονοφαγικές δίαιτες, η Atkins

Ήμουν μάλλον μια κοπέλα της εποχής μου που προσπαθούσε να μιμηθεί τα πρότυπα των περιοδικών μόδας. Ευτυχώς γλύτωσα τη νευρική ανορεξία. Όμως δεν γλύτωσα τη στρεβλή εικόνα που είχα για τον εαυτό μου, που με ανάγκαζε να ζω παρέα με τον φόβο της απόρριψης όσο καιρό πάχαινα κάπως. Και μάλλον ήταν ένας ασφαλής και εύκολος τρόπος να χρεώνω στα κιλά μου κάποια πιθανή αποτυχία μου, ενώ θα έπρεπε να ψάξω περισσότερο στα προβλήματα του χαρακτήρα μου.

Από τότε κύλησαν αρκετά χρόνια, έκανα όλες σχεδόν τις πιθανές δίαιτες και κατέληξα μια γεμάτη αλλά υγιής γυναίκα των 50 χρόνων. Και ξέρετε κάτι; Λατρεύω το σώμα μου. Και έχω πολλούς θαυμαστές. Νομίζω ότι η ωριμότητα που φέρνει η αποδοχή του εαυτού μας είναι θαυμάσια. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, που πολλές φίρμες διαφόρων ποιοτήτων και για κάθε εισόδημα, προτείνουν σπουδαία ρούχα για γεματούλες, είμαι εξαιρετικά ευτυχής και κομψή.

Και πράγματι υπάρχουν ένας σωρός λόγοι για να αγαπάμε τις καμπύλες μας:

1. Οι άνδρες μάς αγαπούν περισσότερο από μια κρεμάστρα ή μια ξινή ξερακιανή. Κυρίως γιατί απολαμβάνουμε το φαγητό -όμως και όλες τις ομορφιές της ζωής- μαζί τους.

2. Συνήθως έχουμε γλυκές και ζεστές προσωπικότητες.

3. Φαινόμαστε τέλειες με τα τζιν και τα φορέματα.

4. Δεν λέμε «όχι» στους πειρασμούς, κι αυτό φαίνεται.

5. Έχουμε την αυτοπεποίθηση που μας δίνει η αποδοχή του εαυτού μας.

6. Φαινόμαστε μικρότερες και γερνάμε όμορφα.

7. Είμαστε απαλές κι έχουμε σπουδαίο δέρμα.

8. Έχουμε μεγάλο στήθος και ωραία οπίσθια.

9. Δεν φοβόμαστε να ρισκάρουμε.

10. Είμαστε θηλυκές.

11. Συνήθως, ενδιαφερόμαστε αληθινά για τον άλλον, γιατί έχουμε ήδη ξεπεράσει την προσήλωση στον εαυτό μας.

Έτσι, προσπερνάω κάθε δίαιτα που πέφτει στον υπολογιστή μου. Προτιμώ τη συγκρατημένη και υγιεινή διατροφή, όταν αισθάνομαι ότι ξεφεύγω, γιατί η ίδια η ζωή μού έδειξε ότι το γρήγορο είναι συνήθως εξαιρετικά αργό. Αποφεύγω απλώς τα λίπη, τα φαστ φουντ και γενικά την κακή διατροφή. Φοράω ρούχα που μου πηγαίνουν, κι όχι αυτά που επιβάλλει η εκάστοτε μόδα. Τονίζω τις καμπύλες μου και είμαι περήφανη γι’ αυτές. Και λατρεύω τον καθρέφτη μου –όπως κι αυτός, εξάλλου.

Ευτυχία Πουλουκτσή
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Image Source: UnSplash / Zoran Zonde Stojanovski

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *