Νευρολόγος-ψυχίατρος με 40ετή εμπειρία, έχει διακριθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά και κλινικά ιδρύματα του κόσμου (Επ. Καθηγητής Κλινικής Νευρολογίας,
Albert Einstein College of Medicine, Πανεπιστήμιο Yeshiva, Ν. Υόρκη, δίπλωμα American Board of Neurology, ενεργό μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Νευρολογίας, Visiting Professor, University of Wisconsin). Συνεργάστηκε με τον Άμ. Επ. Καθηγητή Παναγιώτη Χ. Κόκκορη (1980-2005), συμμετείχε σε πολυάριθμα ψυχιατρικά συνέδρια και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο (συνολικά 297 citations). Ειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου και στις κεφαλαλγίες.
Πότε πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε έναν ψυχίατρο;
Όταν έχει ψυχικά προβλήματα που τον εμποδίζουν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ατομικής, οικογενειακής, επαγγελματικής, κοινωνικής και σεξουαλικής ζωής.
Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για να έχουμε ψυχική υγεία;
Στη διατήρηση της ψυχικής υγείας θεωρείται ότι συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
- Σταθερές ώρες ύπνου, καθώς και επαρκής ποιοτικά και ποσοτικά ύπνος
- Τακτική και κατάλληλη για την ηλικία και την κατάσταση του ατόμου σωματική άσκηση
- Υγιεινή διατροφή και διατήρηση του σωματικού βάρους κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα
- Λήψη προληπτικών μέτρων (π.χ. εξετάσεις, εμβόλια) για τη διατήρηση της σωματικής υγείας («νους υγιής εν σώματι υγιεί»)
- Αποφυγή καταχρήσεων (κυρίως σε αλκοόλ και ουσίες)
- Να υπάρχει μέτρο σε διάφορες υποχρεώσεις της ζωής, π.χ. εργασία, ευθύνες, καθήκοντα.

Πώς βλέπετε τη σχέση γιατρού ψυχικής υγείας-θεραπευόμενου;
Θεωρώ ότι, όπως υπάρχει ο οικογενειακός γενικός ιατρός και παθολόγος, πρέπει να υπάρχει και ο οικογενειακός ψυχίατρος. Η εποχή που η επαφή με τον ψυχίατρο θεωρείτο «ταμπού» έχει λήξει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Δύσης.
Τι σημαίνει για εσάς ευτυχία;
Από τη σκοπιά του ψυχιάτρου, θεωρώ ότι ευτυχία είναι μια υποκειμενική ψυχική κατάσταση, που συχνά, αλλά όχι πάντα, προϋποθέτει την ύπαρξη ψυχικής υγείας, που σε έναν βαθμό συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων της ζωής.