Ασυμμετρίες…

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τη faceyoga η επαγγελματική διαστροφή με οδηγεί… καρφί στις ασυμμετρίες του προσώπου!

Συμπέρασμα: όλοι έχουμε ασυμμετρίες και απολύτως συμμετρικά πρόσωπα δεν υπάρχουν, όσο και αν τα εκθειάζουμε. Αν, μάλιστα, κάνετε το κόλπο με τη βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών να ενώσετε τις δύο αριστερές ή δεξιές πλευρές, ακόμα και της Μέριλιν Μονρόε, όπως στη φωτό, θα προκύψει ένας άλλος άνθρωπος, που μπορεί και να μην είναι καν εξίσου όμορφος.

Σχεδόν ποτέ, λοιπόν,  η μία πλευρά του προσώπου μας δεν είναι ίδια με την άλλη! Μιλώντας πάντα για μικρές διαφορές, αυτές που μας προσδίδουν τη μοναδικότητα και τη γοητεία μας, ο λόγος αφενός έχει να κάνει με τη μητέρα φύση και αφετέρου με τις συνήθειές μας. Αυτό το αφετέρου που είναι στη δικαιοδοσία μου και μου επιτρέπει δια να ομιλώ σημαίνει ότι πολλά και διάφορα από αυτά που κάνουμε μέσα στη μέρα μας μάς επιβαρύνουν και κάνουν, για παράδειγμα το ένα μας φρύδι (συνηθέστερο) να είναι πιο ψηλά από το άλλο ή το ένα μας μάτι να είναι πιο χαμηλά από το άλλο.

Πριν, ωστόσο, σας επισημάνω ποιες μικρές καθημερινές συνήθειες μας απομακρύνουν από την τελειότητα, να ξεκαθαρίσω το εξής: τις ασυμμετρίες στις οποίες αναφέρομαι δεν τις αντιλαμβάνεται συνήθως κάποιος άμα τη εμφανίσει -εκτός αν σας σκανάρει- και ότι ακόμα και εσείς πρέπει να σας παρατηρήσετε πολύ εκ του σύνεγγυς στον καθρέφτη για να τις εντοπίσετε. Διαφορετικά, μιλάμε για κάτι πέραν της ειδικότητάς μου.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν! Αν…

Μασάτε μόνο από τη μία πλευρά…

Κοιμάστε μόνο από τη μία πλευρά…

Κάνετε σταυροπόδι μόνο από τη μία πλευρά…

Κρατάτε τη τσάντα σας μόνο από τη μία πλευρά…

Κρατάτε το τηλέφωνο ανάμεσα σε αυτί και ώμο μόνο από τη μία πλευρά…

Χαμογελάτε μόνο από τη μία πλευρά…

Ενδέχεται με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσετε μια ασυμμετρία εμφανή και ενοχλητική! Η οποία μπορεί και να σας χρεώσει ρυτίδες που αλλιώς δεν θα κάνατε!

Σε αυτήν την περίπτωση  όχι μόνο αλλάζετε συνήθειες (αιτία) αλλά σηκώνετε τα μανίκια ψηλά και ξεκινάτε face yoga για να διορθώσετε το… σύμπτωμα! Είναι στο χέρι σας!

Συμπέρασμα: οι ασυμμετρίες διορθώνονται με τις ανάλογες ασκήσεις και συστηματική δουλειά. Όσο για την καλή σας πλευρά, φωτογραφικά ομιλώντας, είναι ακριβώς αυτή που κανακεύετε περισσότερο, αφήνοντας την άλλη στο έλεος των κακών σας συνηθειών! Καιρός να την βγάλετε από την αφάνεια!!!

Αλεξάνδρα Βεκιάρη
Face yoga expert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *