Ασκηθείτε με το κατοικίδιό σας!

Από τα αγχολυτικά οφέλη που προσφέρει το χάιδεμα της γάτας σας, έως το γεγονός ότι οι σκύλοι μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή σας μια μοναχική μέρα,

όλοι γνωρίζουμε ότι τα κατοικίδια είναι υπέροχα για εμάς. Αλλά μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε σε φόρμα;

Όπως ήταν αναμενόμενο, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι 34% πιο πιθανό να πάρουν τη συνιστώμενη ελάχιστη «δόση» εβδομαδιαίας άσκησης σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν κατοικίδια, αλλά η άσκηση με τα κατοικίδια μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από μια απλή βόλτα. Έχουμε διαλέξει μερικούς διασκεδαστικούς τρόπους για να ασκηθείτε με το κατοικίδιό σας και να μείνετε σε φόρμα και υγιείς:

Βόλτες 
Είναι το προφανές, αλλά όλοι οι σκύλοι αγαπούν τις βόλτες. Γι’ αυτό πάρτε το λουρί του και βγείτε στην ύπαιθρο. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, τα σκυλιά χρειάζονται τακτική άσκηση, η οποία μπορεί να προσφέρει μεγάλο κίνητρο για όποιον θέλει να περπατήσει ή να τρέξει πιο τακτικά. Συνδυάστε την καθημερινή βόλτα του σκύλου σας με τρέξιμο. Μην ανησυχείτε: ένας γυμνασμένος σκύλος θα είναι αρκετά γρήγορος για να σας φτάσει.

Ποδηλασία 
Τα νεαρά σκυλιά μπορεί να είναι πηγή ενέργειας και αν τους παρέχετε αρκετή άσκηση, αυτό μπορεί να είναι πραγματική πρόκληση. Εάν το κατοικίδιό σας κάνει σβούρες γύρω σας, τότε σκεφτείτε να το ανεβάσετε στη σέλα και να το πάτε μια βόλτα με το ποδήλατο. Θα κάνετε μια υπέροχη αερόβια άσκηση, ενώ θα απασχολείτε το σκύλο σας έξω, έτσι ώστε να μην δημιουργεί χάος στο σπίτι.

Flyball 
Αυτό το δυνατό, ανταγωνιστικό άθλημα, το λατρεύουν οι σκύλοι, αλλά και πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους και το να μάθουν πώς παίζεται μπορεί να είναι πραγματική διασκέδαση και για τους δύο. Το Flyball θα είναι περισσότερο μια προπόνηση για το σκυλί σας από ότι για εσάς, αλλά μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να τρέξετε και εσείς ενώ κυνηγάει τη μπάλα.

Doga
Πρέπει να δει κανείς Doga για να το πιστέψει. Ένας συνδυασμός παραδοσιακής Hatha Yoga και… σκύλων! Η Doga μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευλυγισίας και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού, καθώς αυξάνει τη δύναμη του κορμού. Επιπλέον, είναι μία ευκαιρία για να δεθείτε περισσότερο με τα σκυλάκια σας και να αφιερώστε χρόνο σ’ αυτά. Ώρα, λοιπόν, να αφεθείτε στην ηρεμία που σας προσφέρει η γιόγκα -ιδιαίτερα σημαντικό σε μία τόσο αγχώδη εποχή- αλλά και να συνδεθείτε με το σκυλάκι σας.  (δείτε εδώ ένα site που θα σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα http://dogayoga.fit/). Αν θέλετε να δοκιμάσετε, τότε θα χρειαστείτε ένα ευλύγιστο, μικρό σκυλί. Το να δοκιμάσετε τη Doga με ένα ξεροκέφαλο σκυλί Αγίου Βερνάρδου είναι ένας υπέροχος τρόπος… να βγάλετε τη μέση σας!

Ευκινησία των σκύλων 
H ευκινησία των σκύλων είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση και να διασκεδάσετε με τον σκύλο σας. Το να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας για να τρέξει σε μια δύσκολη κούρσα εμποδίων, θα βελτιώσει τον μεταξύ σας δεσμό και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αίσθηση πειθαρχίας του σκύλου. Λόγω του ότι πρέπει να οδηγήσετε το ζώο στην κούρσα, θα αυξήσετε και τους δικούς σας παλμούς.

Skateboarding 
Η άσκηση με σανίδα φαίνεται να είναι το αγαπημένο της ζωικής κοινότητας. Τα κατοικίδια ζώα που κάνουν skateboarding είναι τόσο συχνά στο YouTube, όσο και οι μαλλιαροί surfers και καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πνιγμού, είναι πολύ πιο ασφαλές να μάθετε αν το κατοικίδιό σας έχει όλα όσα χρειάζεται για να βγει στο τοπικό πάρκο για skateboard!

Ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις είναι πιο πρακτικές από ότι άλλες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να έχει κανείς ένα δραστήριο ζώο είναι το καλύτερο κίνητρο για το δικό του πρόγραμμα προπόνησης. Βγείτε έξω με το κατοικίδιό σας και θα αρχίσετε να νιώθετε το όφελος για το σώμα σας και όχι μόνο!

www.holmesplace.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *