Αριάν Λαζαρίδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια cool μαμά, δημοσιογράφος, μεταφράστρια και συγγραφέας. Χάρη στις επικοινωνιακές της δεξιότητες εργάστηκε για πολλά χρόνια στο ξενοδοχείο Athnaeum InterContinental στα τμήματα Guest Relations, Vip Service, Public Relations και Events Management. Από το 2000 μέχρι και το 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος

στην εφημερίδα “Επενδυτής” και στα περιοδικά Symbol και Vogue κάνοντας συνεντεύξεις με πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και με σημαίνουσες προσωπικότητες της ελληνικής και της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μεταφράστρια αγγλικών και γαλλικών films. Αγαπάει τη φιλοσοφία, τη μόδα και τη συγγραφή και το βιβλίο της “Μπομπ”, που εκδόθηκε το 2014, είναι μια τρυφερή ιστορία μέσα από τα μάτια ενός σκύλου.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή αυτού του βιβλίου με κεντρικό ήρωα ένα τετράποδο, όταν έμαθε ότι πέθανε η μαμά τριών παιδιών που γνώριζε. Τότε σκέφτηκε ότι αν πάθει κάτι, τι θα είχε να θυμάται ο γιος της από εκείνη; Έτσι, θέλησε να του γράψει κάτι σαν ένα εγχειρίδιο επιβίωσης. Και επειδή ήθελε να το κάνει προσιτό σ’ αυτόν, σκέφτηκε ένα κόλπο… Έναν σκύλο, που τα συναισθήματά του να μπουν σε μια τραγωδία απαλά, ώστε να μπορέσει να το διαβάσει ο μικρός και να θυμάται πάντα, ότι όσο άσχημα και να πάνε τα πράγματα, αν είσαι λίγο ανοιχτός στην αγάπη και στον άλλον που θέλει να σε βοηθήσει, μπορεί και να σωθείς στο τέλος. 

Τι είναι χαρούμενη ζωή για εσάς;

Γέλια, αγκαλιές, φιλιά, οι φίλοι μας, να είμαστε καλά στην υγεία μας, να πηγαίνουμε ταξίδια και να γελάμε, να γελάμε, να γελάμε…

Τι σας κινητοποιεί δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια;

το μέσα μου είναι ακούραστο και εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Δεν μπορώ, αν δεν εκφραστώ πεθαίνω. 

Ποιο είναι το motto σας; 

«Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα». Τίποτα δεν ξέρουμε.

Ποια είναι τα καλύτερα βιβλία που διαβάσατε το 2020;

Η καρδερίνα, Η Άννα και οι αρσενικοί, Το αίμα νερό, Τώρα θα μιλήσω εγώ, Γ. Σεφέρης: Γράμματα στη Μαρώ…

Τι θαυμάζετε περισσότερο στους ανθρώπους;

Την πειθαρχία και την υπομονή. Επίσης, θαυμάζω τους ανθρώπους που  μ’ ανοιχτή καρδιά επικοινωνούν μαζί σου, την καλοσύνη και την αλήθεια.

Τι θεωρείτε ότι φέρνει ισορροπία στον άνθρωπο;

“Ο ισορροπημένος άνθρωπος είναι αυτός που εργάζεται και αγαπάει” έλεγε ο Φρόιντ και συμφωνώ απόλυτα. Η δημιουργία κ η αγάπη είναι απαραίτητες όσο και το οξυγόνο, και όποιος τα έχει σε ισορροπία, ισορροπεί και αυτός.

Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τον εαυτό μας;

Αγαπώντας τον. Πολύ λίγοι άνθρωποι αγαπούν τον εαυτό τους πραγματικά, μερικοί δεν τον γνωρίζουν καν. Άμα φερόμασταν στον εαυτό μας σαν να ήταν ο κολλητός ή το παιδί μας θα τον αφουγκραζόμασταν καλύτερα, θα μιλούσε το “εσωτερικό” στο “εξωτερικό” παιδί. 

Τι φοβάστε περισσότερο;

Μην καταλήξω ανήμπορη. Να εξαρτώμαι από άλλους.

Έχεις μια γεμάτη ζωή όταν…

…έχεις καταφέρει να έχεις αυτά που επιθυμούσες, όταν ήσουν παιδί. Το μέλλον είναι πίσω, έλεγε ο ψυχαναλυτής μου και είχε δίκιο. 

Πόση σημασία έχουν τα υλικά αγαθά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Ο πλούτος δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά κάνει τη δυστυχία πιο εύκολη.

Καλοσύνη για εσάς είναι…

Να μην περιμένεις κάτι πίσω, όταν κάνεις κάτι καλό για κάποιον άλλον. Ύψιστη αρετή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − sixteen =