Αντάμα. Μειώνοντας τις ηλικιακές διακρίσεις

Η υφήλιος χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού. H Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρωπαική Ένωση

όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 65+ ετών στο σύνολο του πληθυσμού (Eurostat 2019) και παράλληλα στην 25η θέση όσον αφορά τη συμμετοχή των ατόμων 55+ στην κοινωνική ζωή και στην 27η θέση σε σχέση με την ύπαρξη περιβάλλοντος που ευνοεί την ενεργό γήρανση (AAI 2020)

Η πραγματικότητα αυτή για την ΑΝΤΑΜΑ, αποτελεί μία πρόκληση να δημιουργεί δράσεις και συνθήκες που θα ενδυναμώσουν τα άτομα στο 3ο στάδιο της ενήλικης ζωής τους ενώ συγχρόνως θα αφυπνίσουν και ευαισθητοποιήσουν τη συλλογική συνείδηση του κόσμου, ώστε οι ηλικιακές διακρίσεις να μειωθούν και σταδιακά να εκμηδενισθούν.

Πιστεύουν ότι τα άτομα στο 3ο στάδιο της ενήλικης ζωής μπορούν και πρέπει να παραμένουν υγιή, ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας μας και ότι το όφελός μας από την αξιοποίηση των εμπειριών και των γνώσεών τους είναι αξιακά πολύτιμο!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενήλικες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους. Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παππούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

Μεγαλώνουμε μαζί! Μεγαλώνουμε καλύτερα!

Λένε πως «μία εικόνα αξίζει όσο 1.000 λέξεις»! Αυτές τις «εικόνες» αναζητάμε, οι οποίες απαθανατίζουν μοναδικές στιγμές μεταξύ των Γενεών, στιγμές γεμάτες από συναισθήματα, αλήθειες & συγκίνηση! Ανοίξτε την κάμερα, φωτογραφίστε την πιο όμορφη, την πιο «δυνατή» διαγενεακή σας στιγμή και στείλτε τη μας στο [email protected]! Στις 10 Οκτωβρίου 2021 (ώρες 10.00-18.00), η «Έκθεση ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗΣ Φωτογραφίας» θα χρωματίσει τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με έργα που απαθανατίζουν τη δύναμη & της σχέσης μεταξύ διαφορετικών γενεών https://antama.gr/eemeg.php

www.antama.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *