«Ανέστιος»

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων έκανε εγκαίνια στον νέο του χώρο στην οδό Γραβιάς 9-11, κοντά στη πλατεία Κάνιγγος. Μέσα σε λιγότερα από 4 χρόνια ο Λεωνίδας Κουρσούμης κατέρριψε όλα τα στερεότυπα, ενέπνευσε κόσμο, κινητοποίησε και ενεργοποίησε δυνάμεις και ανέπτυξε από το μηδέν μια σπουδαία πρωτοβουλία.

Μετά από πολλούς μήνες σκληρού αγώνα και άκαρπων προσπαθειών για νέα και μόνιμη στέγη, ο Λεωνίδας Κουρσούμης και οι συνεργάτες του, με επιμονή και υπομονή επιτέλους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του. Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων “Ανέστιος” λειτουργεί πλέον σε έναν νέο μεγάλο χώρο, με χιλιάδες τίτλους παντός είδους βιβλίων second hand, σε πολύ προσιτές τιμές.

Ο νέος χώρος είναι η μετεξέλιξη της αχανούς αποθήκης της Πειραιώς, απ’ όπου άρχισε η ωραία αυτή προσπάθεια του κ. Κουρσούμη. «Μετά από 38 μήνες που έχουμε βάλει μπροστά την πρόταση να έχουν δουλειά και ένα σπίτι οι άστεγοι συνάνθρωποί μας, ανοίγουμε τον χώρο του παλαιοβιβλιοπωλείου κάτω από την ομπρέλα της ΑμΚΕ Ανέστιος», σημειώνει και μας ξεναγεί στον καλαίσθητο χώρο, όπου η φιλοδοξία δεν μένει μόνον εκεί. «Επόμενος στόχος μας είναι να βρεθεί ένας αποθηκευτικός χώρος για να στεγάσει τις δράσεις του παλαιοβιβλιοπωλείου με την καταγραφή ενός αριθμού περίπου 80.000 τόμων βιβλίων, τη δημιουργία ενός e-shop και τη διαφύλαξη όλων των βιβλίων που στέλνονται και μας προσφέρουν από όλη την Ελλάδα».

«Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου προσβάσιμου σε όλους και η συντήρηση των βιβλίων που έχουν εκτυπωθεί πριν από 200 χρόνια. Είναι ένας τρόπος ώστε όλες οι συλλογές βιβλίων να καταφέρουν να δώσουν δουλειά και σε άλλους αστέγους», υπογραμμίζει.

Αξίζει μια βόλτα στην οδό Γραβιάς όπου σίγουρα θα βρείτε έναν τίτλο που θα σας ενδιαφέρει! Αγοράστε τα βιβλία σας για το καλοκαίρι και κυρίως για έναν καλό σκοπό.

  • Ο χώρος αναμένεται –προσεχώς- να φιλοξενήσει και σειρά εκδηλώσεων καθώς διαθέτει μία ιδιαίτερη αστική αυλή.  
  • Οι ώρες λειτουργίας είναι 10:00 – 18:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *