fbpx

Αγγελική Κοτσάνη

Αποφοίτησε το 2008 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εργάστηκε ως Χειρουργός Οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα για 3 χρόνια. Το 2014 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Περιοδοντολογίας – Εμφυτευματολογίας μετά από αυστηρό πρόγραμμα τριετούς εξειδίκευσης στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της διπλωματική εργασία (MSc, στο νοσοκομείο «Λαϊκό» με θέμα «Η επίδραση της περιοδοντικής θεραπείας σε κλινικές και εργαστηριακές παραμέτρους ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και χρόνια περιοδοντίτιδα» Έκτοτε, εργάζεται αποκλειστικά ως Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος στο ιδιωτικό της ιατρείο στη Γλυφάδα (Perioimplants Glyfada). Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικών Εφαρμογών LASER, HELSOLA.

Κατάγεται από τη Χίο, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, την Αναστασία και τον Ματθαίο.

Τι έχει αλλάξει σήμερα σε σχέση με το παρελθόν στην επιστήμη σας;

Πέρα από τις πολύ σπουδαίες εξελίξεις σε θεραπευτικό επίπεδο, μια σημαντική αλλαγή είναι η ενημέρωση που έχουν οι ασθενείς. Μέχρι και πριν από κάποια χρόνια  λίγοι γνώριζαν την ειδικότητα του Περιοδοντολόγου. Σήμερα όχι μόνο γνωρίζουν αλλά τον αναζητούν ακόμα και χωρίς την αντίστοιχη παραπομπή από τον γενικό οδοντίατρο.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζει κανείς ένα απαιτητικό επάγγελμα όπως αυτό της γιατρού με την οικογένειά και τα παιδιά;

Καθόλου εύκολο. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που εμπιστεύομαι πολύ και που γνωρίζω ότι φροντίζουν την οικογένειά μου όταν απουσιάζω, ώστε να μπορώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στους ασθενείς και στην επιστήμη μου. Είναι ευλογία να ζεις σε μια οικογένεια υποστηρικτική, που δεν σε γεμίζει ενοχές γιατί εργάζεσαι.  

Πώς αντιμετωπίζετε τη φοβία που έχουν όλοι, όταν κάθονται στην οδοντιατρική καρέκλα;

Με χιούμορ και αμεσότητα ώστε να εξοικειώνονται μαζί μου και με το περιβάλλον του ιατρείου. Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να αισθάνεται ασφάλεια στα χέρια του γιατρού του, ώστε να αφεθεί, να τον εμπιστευτεί και να υπερνικήσει τον φόβο του πιθανού πόνου.

Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τον εαυτό μας;

Με διαρκή εσωτερική αναζήτηση. Να προσπαθούμε να ακούμε αυτή την «φωνή» που όλοι έχουμε μέσα μας και να ερμηνεύουμε τα συναισθήματά μας.

Ποιο είναι το motto σας;

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Τι θαυμάζετε περισσότερο στους ανθρώπους;

Τη δύναμη που έχουμε να προσαρμοζόμαστε σε καταστάσεις και σε συνθήκες που ούτε καν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να προκύψουν. Τη διατήρηση της αισιοδοξίας και τη συσπείρωση σε δύσκολες στιγμές.

Τι θεωρείτε ότι φέρνει ισορροπία στον άνθρωπο;

Αρμονία στην προσωπική, επαγγελματική αλλά και κοινωνική ζωή. 

Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο;

Η ευτυχία είναι τόσο υποκειμενική για τον καθένα από εμάς που δε νομίζω ότι υπάρχει «συνταγή». Εγώ νιώθω ευτυχισμένη όταν βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται, τα παιδιά μου να μεγαλώνουν χαρούμενα και σωστά, τον κόσμο γύρω μου να προοδεύει και να εξελίσσεται.

Τι φοβάστε περισσότερο;

Την απώλεια των δικών μου ανθρώπων, την ασθένεια, τον θάνατο, τη μοναξιά.

Τι είναι χαρούμενη ζωή για εσάς;

Να ανοίγεις τα μάτια κάθε πρωί και να θέλεις να «ρουφήξεις» κάθε στιγμή της μέρας σου με ελπίδα, αισιοδοξία και δημιουργικότητα!

Έχεις μια γεμάτη ζωή όταν…

Δεν έχεις απωθημένα και προσπαθείς να πραγματοποιείς στόχους και όνειρα σε όλους τους τομείς.

Πόση σημασία έχουν τα υλικά αγαθά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Τα υλικά αγαθά σίγουρα μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευτυχία. Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που συσχετίζεται άμεσα με το ψυχικό μας απόθεμα, την παρακαταθήκη  μας σε φίλους και οικογένεια  και όχι με το γεμάτο πορτοφόλι μας ή με το πλούσιο lifestyle.

Καλοσύνη για εσάς είναι…

Η προσφορά και η συγχώρεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *