Αυτοπεποίθηση: αρχίστε να στηρίζεστε στον εαυτό σας

Μέρος Β’

 

Ποτέ μη συγκρίνετε τον εαυτό σας

Οι συγκρίσεις ποτέ δεν θα αποφέρουν κάτι καλύτερο. Δεν πρέπει να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ανθρώπους, επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Ο καθένας είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους, με διαφορετικές δυνάμεις και αδυναμίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να βελτιώσετε τον εαυτό σας και όχι να προσπαθείτε να ξεπεράσετε τους άλλους.

Η αυτοπεποίθηση επέρχεται όταν βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα άτομο που δεν έχει ανάγκη να «αντιγράψει» οποιονδήποτε άλλο. Είστε μοναδικοί και με τη σύγκριση το μόνο που θα καταφέρετε να αποκτήσετε είναι περισσότερη ανασφάλεια. Μην αφήσετε να σας συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστέψτε στον εαυτό σας, επειδή ο άνθρωπος που συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους πάντα θα χάνει.

Επικεντρωθείτε στα επιτεύγματά σας

Μερικές φορές, το να στηρίζεται κανείς στον εαυτό του δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν τα πράγματα πάνε στραβά και, κυρίως, όταν η μια δυσκολία έρχεται μετά την άλλη. Αν και μπορεί να γνωρίζετε ότι οι αποτυχίες είναι σημαντικές εμπειρίες εκμάθησης, που σας βοηθούν να προχωρήσετε μπροστά, έχετε κολλήσει και αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

Όταν συμβεί κάτι τέτοιο –και πιθανότατα έχει συμβεί και σε σας και αρκετές φορές μάλιστα– μην ανησυχείτε. Θα πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πράγματα που έχετε καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή σας και προσπαθήστε να μην είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας!

Προσπαθήστε να θυμηθείτε ακόμη και τα πιο μικρά επιτεύγματά σας, επειδή ακόμη και αυτά κάνουν τη διαφορά. Κάνοντας αυτήν την ανασκόπηση, θα μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά και να βγείτε από αυτήν την παγίδα στην οποία έχετε εγκλωβιστεί.

Δεν είναι μόνο οι δυσκολίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το εμπόδιο -ακόμη και ο αρνητικός τρόπος με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα μπορεί να σας οδηγήσει στην αποτυχία. Επικεντρωθείτε στα επιτεύγματά σας για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να προχωρήσετε.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Όταν συσσωρεύετε την αυτοπεποίθησή σας σε ανέφικτους στόχους, σίγουρα δεν πρόκειται να καταφέρετε κάτι καλό. Όλες οι προσπάθειες που κάνετε για να πετύχετε τα όνειρά σας δεν πρόκειται ποτέ να ευδοκιμήσουν. Κι αυτό επειδή είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε να θέτετε μικρότερους στόχους, που ξέρετε ότι θα μπορέσετε να πετύχετε. Να αποφεύγετε τους στόχους που είναι πολύ μεγάλοι για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το πιθανό αίσθημα της αποτυχίας.

Στηριχτείτε στον εαυτό σας

Η τελευταία μας συμβουλή είναι να στηρίζεστε πάντα στον εαυτό σας, επειδή η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που θα πρέπει να αναπτύξετε και συνειδητά μάλιστα. Επομένως, αν θέλετε κάτι, πείτε στον εαυτό σας: «Ναι! Μπορώ να το κάνω!». Σίγουρα θα έχετε τις αμφιβολίες σας ή εκείνες τις κακές μέρες όπου η αυτοεκτίμησή σας δεν θα είναι τόσο καλή όσο θα έπρεπε.

Παρ’ όλα αυτά, σταθείτε στο ύψος σας και ρισκάρετέ τα όλα για τον εαυτό σας. Αν αποτύχετε, αν τα όνειρά σας εξαφανιστούν, αν υπάρχουν αναρίθμητα εμπόδια στο δρόμο σας… τότε το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να στηριχτείτε στον εαυτό σας. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πάντα θα καταλήγετε να κερδίζετε.

Έχετε πάψει ποτέ να πιστεύετε στον εαυτό σας; Πόσες φορές έχετε στοιχηματίσει στον εαυτό σας; Αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ελπίζουμε τα πράγματα που αναφέραμε παραπάνω να σας βοηθήσουν να την αποκτήσετε. Homemade porn https://www.amateurest.com/ USA.

Δοκιμάστε να στηριχτείτε στον εαυτό σας, ξεκινώντας από σήμερα!

eygeia.gr
www.healingeffect.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *