Σχετικά με εμάς

Happy Life Magazine: Το περιοδικό του Happy Life School

Το περιοδικό Happy Life Magazine φιλοδοξεί να μας ενημερώνει και να μας καθοδηγεί ώστε να βρίσκουμε τις δικές μας απαντήσεις στα προβλήματα της απαιτητικής καθημερινότητας μέσα από μια πλούσια ύλη, γεμάτη φρέσκες ιδέες και θετικά μηνύματα. Το Happy Life School απευθύνεται σε δυναμικούς και υγιείς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, που τους ενδιαφέρει η προσωπική ανάπτυξη και διατηρούν ακόρεστη τη δίψα τους για γνώση, πάντα με θετική προσέγγιση. Η ζωή, άλλωστε, σήμερα, έχει χάσει την απλότητα του παρελθόντος και χρειάζονται πρακτικές λύσεις για να τη διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά. Η ομάδα του Happy Life School αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα blog mag, με σκοπό να μοιραζόμαστε μαζί σας τη γνώση που πιστεύουμε ότι συμβάλλει για να έχει η ζωή μας χαρά και ποιότητα. Ακόμη, στο Happy Life Magazine δημοσιεύονται ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και τη διασκέδασή μας, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, ενημέρωση για εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια και events και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον πλοηγητή-αναγνώστη που θέλει να ξεκινήσει ένα χαρούμενο και υγιές ταξίδι ζωής.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Αριστέα Δερβένη​

Σπούδασε Business Administration, Marketing και Δημόσιες Σχέσεις. Από το 1998, που ίδρυσε την προσωπική της εταιρεία, μέχρι σήμερα, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χώρο της επικοινωνίας. Παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια πάνω στο Life Coaching και με διάθεση για προσωπική ανάπτυξη και κοινωνική προσφορά, εμπνεύστηκε την ιδέα του Happy Life School. Έχει διακριθεί πολλές φορές για την εθελοντική της δράση σε πρωτοβουλίες που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη και προγράμματα για την τρίτη ηλικία.

Θεοδώρα Αναστασίου

Είναι ψυχολόγος (BSc., MSc.), απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2008 σε διάφορες δομές με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Τραύματος του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και δραστηριοποιείται ερευνητικά στον τομέα του ψυχικού τραύματος στα παιδιά και τους εφήβους γενικά, αλλά και ειδικά στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Τζίνα Γ. Θανοπούλου

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Προσωπικής Ανάπτυξης σε Εφήβους, Ενήλικες, Οικογένειες και Ζευγάρια και Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος σε Εφήβους. Έχει μετεκπαίδευση στο HARVARD University και Emerson College, στο χώρο της Εξελικτικής Ψυχολογίας ED.M – Ψυχολογία Ευεξίας M.A (Developmental Psychology – Well being Psychology) Παιδιών, Εφήβων, Γονέων, Οικογένειας, Ζευγαριών με εστίαση στην Ψυχολογία, Στήριξη, Ενδυνάμωση και Ευ ζην Γυναικών (Women Psychology).

Επίσης, έχει εξειδίκευση στη χρήση Αξιών της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (E.Q. Theory) για την καλύτερη Συναισθηματική Ισορροπία & Ανάπτυξη Εφήβων & Ενηλίκων από τον Dr Daniel Goleman, «πατέρα» της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Έχει μελετήσει στο Harvard University με τον Dr. Howard Gardner τη Θεωρία της «Πολλαπλής Νοημοσύνης», Multiple Intelligent Theory. Έχει εξειδίκευση στην Στήριξη & Καθοδήγηση Παιδιών & Εφήβων με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διατροφικές διαταραχές από το Harvard Graduate School of Education (HGSE). Επίσης έχει εξειδικευτεί στην Ψυχολογική Υποστήριξη Γυναικών στο Harvard University, Cambridge, MA, USA με υιοθέτηση κλειδιών E.Q. για την εξισορρόπηση των πολλαπλών ρόλων της Σύγχρονης Γυναίκας καθώς και στη χρήση του Θεάτρου για την Ψυχολογική Τόνωση των Παιδιών (Drama & Theater Education) στο Emerson College, Boston, MA, USA.

Είναι Έγκριτο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής/Hellenic Association for Counseling HAC 01250, Έγκριτο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής/ European Association for Counselling # EAC 0080, καθώς και μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, American Psychology Association, APA #81153384 από το 1996 έως σήμερα.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα Παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας», Εκδόσεις Μίνωας, 2023, καθώς και του βιβλίου «Πολύτιμες Συμβουλές για μια Θετική Ζωή κάθε μέρα!» Εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ, 2021.
Είναι Μόνιμη αρθρογράφος σε ψυχολογικά και εκπαιδευτικά θέματα της Huffington Post.gr.

Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard – Harvard Club of Greece στην Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο (1998 έως και σήμερα). Έχει βραβευτεί από την UNESCO το 2016 για τη συμβολή της στην Εκπαίδευση, Συμβουλευτική και Εθελοντισμό.

Νάνσυ Ψημενάτου

Συνθετική θεραπεύτρια, επόπτρια συμβούλων και συγγραφέας σπούδασε ψυχολογία στο Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και απέκτησε ΒΑ στη Συνθετική Συμβουλευτική από το Middlesex University. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με θέμα τη διαχείριση της απώλειας το «Πένθος, το ταξίδι στη χώρα του Παράδοξου» και «365+1 ημέρες χωρίς» από τις εκδόσεις Φίλντισι. Η πιο πρόσφατη επαγγελματική της ενασχόληση αφορά το project “Don’t menoPAUSE your life” που σχετίζεται με την αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την εμμηνόπαυση. Είναι ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής, μέλος της Ε.ΛΕ.ΣΥ.Π και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Εμμηνόπαυση και την Ανδρόπαυση. Εργάζεται ιδιωτικά με άτομα και ομάδες και συντονίζει σεμινάρια για θέματα ψυχικής υγείας που απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε επαγγελματίες.

Δημήτρης Κουτζαμάνης

Είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος ζεύγους, συντονιστής ομάδων και συνιδρυτής των Μαθημάτων Ζωής. Ασχολείται επί σειρά ετών με την επιμόρφωση αντρών και εφήβων σε θέματα που αφορούν την ανδρική ψυχολογία και τις έννοιες της τοξικής αρρενωπότητας και των στερεοτύπων του φύλου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβε πιστοποίηση στη Γνωστική – Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Stonebridge College. Είναι απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στη Συνθετική προσέγγιση. Η πιο πρόσφατη εκπαίδευση του αφορά τη Θεραπεία Σχημάτων από το Schema Therapy New York Center. Την περίοδο 2018-2021 συνεργάστηκε με την ΑΜΚΕ Καρκινάκι. Ασκεί επί χρόνια τον εθελοντισμό μέσα από δράσεις που κάνουν τα «Μαθήματα Ζωής» σε σχολεία, νοσοκομεία, συλλόγους και οργανισμούς. 

Επαμεινώνδας Λοράνδος

Απολαμβάνει με πάθος την εξερεύνηση της ζωής, να βρίσκεται με ανθρώπους και να συν εξελίσσεται μαζί τους σε σχέσεις που εμπνέουν. 

Είναι Ψυχοθεραπευτής (ECP), θεραπευτής ζεύγους, οικογένειας και ομάδας. Επιπλέον, είναι ειδικός σύμβουλος εξαρτήσεων (ICADC), καθώς και σύμβουλος ευρύτερων εργασιακών συστημάτων.

Ασκεί την ιδιωτική πρακτική (τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά), παρέχοντας υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας / Συμβουλευτικής σε ενήλικες και εφήβους, εποπτεία και εκπαίδευση σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και Coaching σε στελέχη οργανισμών, εταιρειών, που βρίσκονται σε φάση μετάβασης..

Ιωάννα Γεωργούλη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης με εξειδίκευση στη Συστημική Συμβουλευτική, Σύμβουλος Επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων, Walk and talk Σύμβουλος και Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας στην ΕΡΓΩ ΜΚΟ.

Λάτρης των ανθρώπινων ιστοριών, με πίστη στη δύναμη του συναισθήματος και του πνεύματος και στη σύνδεση μέσα από σχέσεις ουσίας, παρέχει υπηρεσίες σε άτομα, οικογένειες και εταιρείες, αξιοποιώντας με σεβασμό την μοναδικότητα του καθενός και δρώντας συμβουλευτικά τόσο στο άτομο, όσο και στην αλληλεπίδραση του με τους σημαντικούς άλλους, στοχεύοντας στην αύξηση της ενσυνειδητότητας και την επίτευξη της ευημερίας.

Κατά την επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί σε ποικίλα πλαίσια εκπαίδευσης και φροντίδας, όπως το ΚΕ.Θ.Ε.Α., η Actionaid, το πανεπιστήμιο Ψυχολογίας του Τορίνο, Ο Δήμος Ιθάκης, το IΝΕΔΙΒΙΜ, τo ΕΙΧΗΜΥΘ. 

Κλαίρη Βενετσανάκου

Απολαμβάνω να υποκινώ τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες που έχουν και να αναπτύσσονται στη ζωή τους σε όποια επίπεδα επιθυμούν. Αυτή η αγάπη μου για τον άνθρωπο με ώθησε να ακολουθήσω την επιστήμη της Ψυχολογίας. Είμαι Οργανωτική Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδεύτρια Υπαίθριων Δραστηριοτήτων και Coach. Εμπνέομαι και είναι στάση ζωής να δημιουργώ και να συμμετέχω σε δράσεις συνεισφοράς και αγάπης με ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στους συνανθρώπους μας, την κοινωνία και την ανθρωπότητα.

“Future depends on what we do in the Present” – Mahatma Gandhi

Βιβή Λάλη

Με σπουδές στη Γαλλική Φιλολογία και Ψυχολογία, εργάστηκε επί σειρά ετών στον χώρο της Διαφήμισης και στη συνέχεια έλαβε πιστοποίηση στην Ψυχοθεραπεία, Ομαδική Ανάλυση και Tραυματοθεραπεία μέσω EMDR, ενώ παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θετική Ψυχολογία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας», εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, ατομικά και ομαδικά, ενώ επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης του Κέντρου Πόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aρεταίειο, προσφέροντας εθελοντικά ψυχοθεραπεία σε ασθενείς με χρόνιο πόνο. Είναι μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδος (ΣΕΨ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων (EFPA), του Group Analytic Society International (GASI), της ΕΜDR HELLAS, του Ινστιτούτου Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες (ΙΒΙΣ).

Αλεξάνδρα Βεκιάρη

H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Coach, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College, ενώ έχει παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Συνεχίζει αδιάλειπτα να επιμορφώνεται, καθώς η Face Υoga έχει τεράστια δυναμική και συνεχώς εξελίσσεται.
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ και μιλάει πέντε γλώσσες. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια με συνέπεια, έχει κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχει αφοσιωθεί στην διάδοση της στην Ελλάδα.

Σωτήρης Γλυκοφρύδης

Συγγραφέας βιβλίων ιστορικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη διαδρομή στη Φυσικοθεραπεία, επικεντρώνεται τώρα, στη δεύτερη και ουσιαστικότερη φάση της ζωής του, όπως αναφέρει, στη βελτίωση της ανθρώπινης συνειδητότητας, με σκοπό την αποσόβηση της ανασφάλειας, του φόβου και του πόνου. Από το πρώτο του βιβλίο κατηγοριοποιήθηκε στους σύγχρονους Έλληνες διανοητές.

Μαρία Βόλλη

Σπούδασε Management, Marketing και Δημόσιες Σχέσεις. Επαγγελματίας στον χώρο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας, εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης και το 1998 ίδρυσε τη διαφημιστική και εκδοτική εταιρεία Mdv group. Παράλληλα, ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια συνεργάζεται με πολλά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ από το 2009 είναι founder του www.yeskid.gr.

Αμαλία Λούβαρη

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην έντυπη επικοινωνία και ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία, ενώ ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την επιμέλεια/διόρθωση/μετάφραση κειμένων. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη Διαφήμιση και τις Δημόσιες Σχέσεις, την Ψυχολογία και τη Γλωσσολογία. Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων σε συνεργασία με εκδοτική εταιρεία.

Πέπη Τσικλητήρα

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο της πνευματικής και βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, άσκησα ενεργό δικηγορία επί 32 χρόνια είτε ως νομικός σύμβουλος σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες είτε ως μέλος της Νομικής Διεύθυνσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί με την πρωτοβάθμια τοπική Αυτοδιοίκηση  συμμετέχοντας στη διοίκηση Αναπτυξιακών εταιρειών του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα μετέχει στην διοίκηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ ασχολούμαι εθελοντικά με δράσεις στήριξης ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μαρία Κλαρκ

Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce College, συνέχισε τις σπουδές της στο City Colleges of Chicago Associate in Applied Science AAS Business Management & Administration και στη συνέχεια στο University of Maryland Bachelor of Science B.Sc. Public Relations major and Computing minor. Εργάστηκε στην Avis Rent a Car ως rental agent στο Αεροδρόμιο της Αθήνας και στο Signature Travel ως project manager με αντικείμενο την οργάνωση θεματικών One Day Cruises. Τα τελευταία χρόνια, την έχει κερδίσει ο εθελοντισμός, γιατί, όπως η ίδια λέει: «Η επικοινωνία μου με άλλους ανθρώπους όταν προσφέρω μου γεμίζει τη ζωή και δίνει γαλήνη και ευτυχία στην ψυχή μου».

Γιούλη Μπούρα

Είναι κάτοχος MBA του University of Wales με κατεύθυνση στο Human Resources Management. Επίσης είναι απόφοιτος του American College of Greece (DEREE) με Bachelor in Business Administration και κάτοχος Proficiency της Αγγλικής γλώσσας. Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και χάριν συλλογής επαγγελματικών εμπειριών, εργάστηκε πάνω σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους όπως σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, σε αλυσίδα κομμωτηρίων ως υπεύθυνη επικοινωνίας, καθώς και σε εκδοτικό οίκο για την προώθηση των προϊόντων. Στη συνέχεια από το 2006 έως το 2016 εργάστηκε σε περιοδικό μόδας στο τμήμα σύνταξης. Έκτοτε έως σήμερα, ασχολείται με μεταφράσεις και διαφημίσεις σε αντιπροσωπεία εκθεσιακού φορέα που διοργανώνει εκθέσεις στο εξωτερικό. Είναι λάτρης της γυμναστικής και γενικότερα της σωματικής άσκησης και θεωρεί ότι η άθληση είναι τρόπος ζωής και παρέχει πολλά οφέλη στον άνθρωπο. Το εύ στο ζην που πρεσβεύει το Happy Life Mag είναι και η δική της κοσμοθεωρία!