7 Τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι – 12 τρόποι για να σας φύγει το άγχος…

Το γεγονός ότι μια ιδέα ή ένας τρόπος είναι δημοφιλής

δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι κατάλληλος για όλους.

  • 7 τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι
  • 12 τρόποι για να σας φύγει το άγχος
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν έρωτα 13 και μισή φορά την εβδομάδα

Ο λόγος που συνήθως γίνεται μια ιδέα δημοφιλής είναι ότι πολλοί από εμάς δεν αφιερώνουμε χρόνο για να προσδιορίσουμε το τι λειτουργεί για εμάς, αλλά απλά προσπαθούμε να εφαρμόσουμε (και σε κάποιες των περιπτώσεων να πείσουμε τον εαυτό μας) ότι αυτό που βοηθά άλλους μπορεί να βοηθήσει (σώνει και ντε) και εμάς.

Η ζωή μας όμως μας ανήκει και το ίδιο συμβαίνει και με τις αποφάσεις μας. Τις συνειδητές αποφάσεις. Αυτές που έχουμε παιδέψει το μυαλό μας για να τις σκεφτούμε, να τις πάρουμε, να τις εφαρμόσουμε, να τους δώσουμε χρόνο και έπειτα να τις απορρίψουμε ή να αποφασίσουμε ότι μας ωφελούν.

Το να παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με την οικογένεια, τη θρησκεία, και το κοινωνικό σύνολο. Οι γύρω μας μπορεί να μπερδευτούν ή ακόμα και να θυμώσουν με εμάς. Οι φίλοι μας μπορεί να αισθανθούν ότι τους εγκαταλείπουμε. Και εμείς (για κάποιο καιρό) να νιώθουμε μοναξιά, απογοήτευση και φόβο.

Τα εργαλεία μας: ευγένεια, σταθερότητα, ανεκτικότητα, δέσμευση, πειθαρχία. Είναι επίσης βοηθητικό για τις σχέσεις μας να είμαστε ξεκάθαροι ή ακόμα και να δηλώσουμε ότι δεν θέλουμε να συζητήσουμε άλλο, αφού… η ζωή ανήκει σε εμάς.

Στο τέλος, όσοι μας αγαπούν πραγματικά θα σταθούν δίπλα μας και θα υποστηρίξουν τις επιλογές μας.

Νάνσυ Ψημενάτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Συγγραφέας-Επόπτρια

www.mathimatazois.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *