14 πιθανά σημάδια απιστίας…

Αν και κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να καλύπτει την απιστία, υπάρχουν κάποιες συνηθισμένες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται

πιο συχνά για να «ρίχνουν στάχτη στα μάτια». Να σημειωθεί ότι δεν χρησιμοποιούν όλα τα άτομα που προχωρούν σε απιστία αυτές τις στρατηγικές, ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό «παρουσιάζει» αρκετές από αυτές. Ας τις δούμε…

 1. Το άτομο που απιστεί φροντίζει να φέρνει πιστευτές δικαιολογίες για την απουσία του/της, «ρίχνοντας το φταίξιμο» π.χ. στην πολλή δουλειά. Δεν είναι όμως και λίγοι όσοι προτιμούν να συναντήσουν τον/την παράλληλη σύντροφο σε λιγότερο ύποπτες ώρες, όπως πολύ πρωί.
 2. Οι άπιστοι είναι προσεκτικοί στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συχνά διατηρούν κρυφούς λογαριασμούς, ενώ πολλοί ζητούν από τον/την παράλληλο/η σύντροφο να μην καλεί και προτιμούν να έχουν το κινητό στο αθόρυβο.
 3. Ένα δεύτερο τηλέφωνο ή και ένα δεύτερο email ίσως θα πρέπει να σας προβληματίσει…
 4. Το κινητό είναι πλέον κλειδωμένο ή ο κωδικός πρόσβασης άλλαξε;
 5. Ο άπιστος ή η άπιστη σύντροφος θα προσπαθήσει να μην αλλάξει συμπεριφορά. Να μην κάνει απότομες- αισθητές αλλαγές και να μην παραμελήσει την «επίσημη» σχέση του/της.
 6. Από την άλλη, ανάλογα με το πρόσωπο με το οποίο έχει στενή επαφή, ο άνθρωπός σας μπορεί να εμφανίσει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που ντύνεται, στη μουσική που ακούει, στη φροντίδα του σώματός του (π.χ. ξεκινάει να γυμνάζεται)…
 7. Ένα ξαφνικό υπέρμετρο ενδιαφέρον και μια ανεξήγητη συναισθηματική και όχι μόνο γενναιοδωρία μπορεί επίσης να εκδηλώνεται από κάποια άτομα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις υποψίες. Πρόκειται συχνά για κίνηση αντιπερισπασμού, προκειμένου να απασχολήσει το «βλέμμα» σας αλλού και ίσως για να διασκεδάσει τις ενοχές του.
 8. Είναι πιθανό ο σύντροφός σας να έχει την τάση να προκαλέσει καυγά, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος. Η τεχνητή ένταση που δημιουργεί προκύπτει από την προσπάθειά του να δώσει μια δικαιολογία στον εαυτό του γι’ αυτό που κάνει και να απενοχοποιηθεί. Έτσι, θα μπορεί να λέει στον εαυτό του ότι αφού δεν είμαι ευτυχισμένος εδώ είναι φυσιολογικό να στραφώ κάπου αλλού.
 9. Επίσης, για να γλιτώσει από τις ενοχές του μπορεί να λειτουργεί προβολικά. Θα προβάλει δηλαδή όλα του τα συναισθήματα σε σας. Μην απορήσετε αν σας κατηγορήσει ότι εσείς τον απατάτε! Είναι ένα από τα πλέον κλασικά σημάδια απιστίας. Σκεφτείτε! Αν εσείς δεν έχετε δώσει τέτοιο δικαίωμα πως το μυαλό του πηγαίνει σε κάτι τέτοιο, από που πονηρεύεται; Μήπως από τον εαυτό του;
 10. Πολλά  άτομα που απιστούν φαίνεται να «χρησιμοποιούν» τους φίλους ως κάλυψη, χωρίς απαραίτητα εκείνοι να το γνωρίζουν.
 11. Θυμάστε τον «φίλο μου τον Λευτεράκη»; Όταν ο σύντροφός σας δημιουργεί νέες παρέες στις οποίες δεν επιθυμεί να σας γνωρίσει ή αν ξαφνικά αρχίσει να μιλάει συνέχεια για κάποιον «φίλο» που γνώρισε στο γυμναστήριο, στη δουλειά κ.λπ., τότε να έχετε το νου σας.
 12. Πολλοί προχωρούν στην παρουσίαση του τρίτου ατόμου με ψεύτικη ιδιότητα ή παρουσιάζουν μια διαφορετική από την πραγματική φύση της σχέσης που κατά τους ίδιους έμοιαζε «πιστευτή» και «βολική».
 13. Μερικοί προφασίζονται ένα καινούριο χόμπι για να δικαιολογήσουν ότι δεν είναι διαθέσιμοι και να αποφύγουν επιπλέον ερωτήσεις.
 14. Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που κάνατε σεξ, τότε δεν είναι παράλογο να σκεφτείτε ότι κάπου αλλού πηγαίνει και περνάει καλά.

Όμως προσοχή! Τα παραπάνω είναι σημάδια που πρέπει να σας κινητοποιήσουν. Δεν είναι σημάδια που αποδεικνύουν. Το να συμβαίνει ένα από αυτά δεν σημαίνει ότι η απιστία είναι δεδομένη. Αν έχετε αντιληφθεί κάτι από τα παραπάνω, απλά έχετε το νου σας.

Μαρία Βόλλη
Editor in Chief 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *