10 ιδανικοί στόχοι για τη νέα χρονιά

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, όλοι συνηθίζουμε να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει

και ταυτόχρονα θέλουμε να θέσουμε νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, η αρχή του έτους θεωρείται μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα και νέες επιτυχίες.

H νέα χρονιά φέρνει μαζί της ευχές, ελπίδες και υποσχέσεις προς τον εαυτό μας πως τα πράγματα θα αλλάξουν, θα γίνουν καλύτερα και εμείς θα είμαστε πιο ευτυχείς. Οι πιο συνηθισμένοι στόχοι που θέτουν οι άνθρωποι για τη νέα χρονιά είναι: να χάσουν βάρος, να κόψουν το κάπνισμα, να αθλούνται περισσότερο, να κάνουν πιο υγιεινή ζωή, να οριοθετήσουν καλύτερα τις σχέσεις τους, να γίνουν καλύτεροι γονείς, να αποκτήσουν περισσότερα λεφτά, να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο κ.λπ.

Οι παραμονές του νέου χρόνου μάς βρίσκουν αγκαλιά με το όνειρο μιας καλύτερης, πιο αποτελεσματικής και «αναβαθμισμένης» έκδοσης του εαυτού και της ζωής μας.

Και η νέα χρονιά ξημερώνει… Αυτή τη φορά σας προτείνουμε να θέσετε διαφορετικούς στόχους, να μην εστιάσετε στα αρνητικά και στα σημεία που νιώθετε να έχετε ελλείψεις, αλλά σε νέα πράγματα που μπορούν να μπουν στη ζωή σας και να σας φέρουν ευτυχία.

Αν καταφέρετε να νιώσετε περισσότερο ευτυχισμένοι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσετε τα αρνητικά και να καλύψετε τις ελλείψεις που νιώθετε.

Με αυτό το σκεπτικό, οι 10 ιδανικοί στόχοι να θέσετε για τη νέα χρονιά είναι:

  1. Να νιώθετε ευγνωμοσύνη για όλα τα θετικά πράγματα που έχετε στη ζωή σας, γιατί δεν είναι όλα δεδομένα.
  2. Να απολαμβάνετε τα μικρά καθημερινά πράγματα.
  3. Να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  4. Να περνάτε περισσότερο χρόνο κοντά στη φύση, ακόμη και στο πάρκο της γειτονιάς σας.
  5. Να είστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους.
  6. Να δημιουργήσετε καταστάσεις που να φέρουν γαλήνη και ηρεμία στη ζωή σας.
  7. Να διαβάσετε περισσότερα βιβλία.
  8. Να αφιερώστε λίγο χρόνο στο παιδί που κρύβετε μέσα σας, να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι ή να ονειρευτείτε με τα μάτια ανοιχτά.
  9. Να θυμάστε να διατηρείτε το χαμόγελό σας ό,τι κι αν συμβεί, κάθε τέλος μπορεί να φέρει μια υπέροχη νέα αρχή.
  10. Να «ντύσετε» όχι μόνο τους στόχους σας αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητά σας τη νέα χρονιά με τον «μανδύα» της αγάπης. Αν κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό και ταυτόχρονα βάλουμε αγάπη σε ό,τι κάνουμε, τότε σε κάποιο σημείο θα σβήσει η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην προσπάθεια και στη χαρά που αυτή μας δίνει και θα έχουμε βρει την αληθινή ευτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *