Σας ταιριάζει σκύλος ή γάτα;

Δείτε σε 10 βήματα τις διαφορές και βρείτε με τι ταιριάζει περισσότερο η προσωπικότητά σας.

Μια συναρπαστική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας αναδεικνύει σημαντικές διαφορές προσωπικότητας ανάμεσα σε έναν άνθρωπο που προτιμά τον σκύλο και αυτόν που προτιμά τη γάτα!  Δείτε αν συμφωνείτε με τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα παρακάτω:

1. Όσοι προτιμούν τους σκύλους είναι εξωστρεφείς και ιδιαίτερα κοινωνικοί
Κοινωνικοποιούνται αμέσως στο πάρκο που βγάζουν βόλτα τον σκύλο και είναι επιρρεπείς σε φιλική αλληλεπίδραση με ξένους. Χρησιμοποιούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να κάνουν φίλους και να περάσουν λίγο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπούν.

2. Όσοι προτιμούν τις γάτες, είναι και οι ίδιοι σπιτόγατοι!
Δεδομένου ότι οι γάτες δεν χρειάζονται βόλτες και οι περισσότερες παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι ίδιοι σπιτόγατοι. Είναι πιο εσωστρεφείς και αγαπούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους χαλαρώνοντας στο σπίτι.

3. Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους που επιλέγουν σκύλο
Τα σκυλιά είναι “κολλημένα” με τους ιδιοκτήτες τους, και αυτό είναι ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό όσων αγαπούν τους σκύλους.  Τους είναι απαραίτητο να έχουν έναν πιστό σύντροφο στη ζωή και να κάνουν στενές σχέσεις.

4. Στοργή αναζητούν όσοι προτιμούν τις γάτες
Συνήθως οι άνθρωποι με γάτα τείνουν να επιθυμούν τη φυσική στοργή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, θέλουν να αισθάνονται ότι τους χρειάζονται οι γάτες τους.

5. Οι άνθρωποι με γάτες θεωρούνται ως μη κομφορμιστές
Ακριβώς όπως για τις γάτες, οι κανόνες δεν ισχύουν πραγματικά για τους ιδιοκτήτες τους. Από την άλλη πλευρά, τα σκυλιά και οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να υπακούν στους νόμους και τους κανόνες.

6. Όσοι έχουν γάτες προτιμούν να παίζουν το βράδυ
Όσοι έχουν σκύλους δεν τους πειράζει που έχουν παρέα ανά πάσα στιγμή, αλλά οι άνθρωποι με γάτα προτιμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να κοινωνικοποιούνται κατά τις βραδινές ώρες. Επίσης, έχουν ένα όριο για τον χρόνο που θα περάσουν μέσα σε μια παρέα!

7. Οι παραδοσιακές και συμβατικές αξίες, έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους ιδιοκτήτες σκύλων
Αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι άνθρωποι με γάτα είναι πιο ευφάνταστοι και συναισθηματικά κινούνται από ασυνήθιστες ιδέες και την τέχνη, οι άνθρωποι με σκύλο είναι πιο ρεαλιστές και πρακτικά μυαλά.

8. Η διαβίωση όσων έχουν σκύλο ή γάτα, είναι διαφορετική
Οι άνθρωποι με σκύλο είναι πιο πιθανό να ζουν με συγκατοίκους ή την οικογένειά τους, ενώ οι άνθρωποι με γάτα είναι κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να ζουν μόνοι τους σε ένα διαμέρισμα.

9. Η ευσυνειδησία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για όσους έχουν σκύλο
Οι ιδιοκτήτες σκύλων παρακινούνται από την επιτυχία και τα οφέλη, είναι εντυπωσιακά φιλόδοξοι και απολαμβάνουν να ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους. Δείχνουν περισσότερη αυτο-πειθαρχία από τους ανθρώπους με γάτα και τους αρέσει να επιδιώκουν συγκεκριμένους στόχους.

10. Είναι δυνατόν να αγαπάς εξίσου και το σκύλο και τη γάτα
Μπορεί να νιώσετε διχασμένοι μεταξύ σκύλου και γάτας αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν και τα δύο είδη. Ωστόσο, έγινε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: οι άνθρωποι με γάτα ρωτήθηκαν αν θα δέχονταν ένα κουτάβι στο σπίτι τους, και αντιστρόφως. 68% των ιδιοκτητών γατών, δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν ένα σκυλί, αλλά το 70% των ιδιοκτητών σκύλων δήλωσαν ότι θα αποδεχθούν ένα γατάκι!

www.keeppet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *