Θύμα της πρωινής κόπωσης;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την πρωινή κόπωση και να συνεχίσετε τη μέρα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε.

Έχει συμβεί σε όλους μας. Μερικά πρωινά ξυπνάμε με ένα αίσθημα νωθρότητας, ακόμη και όταν έχουμε κοιμηθεί επαρκώς. Σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθούμε και να σταματήσουμε να νιώθουμε κουρασμένοι, μπορεί να καταλήξουμε να πίνουμε τον ένα καφέ μετά τον άλλο. Ωστόσο, η πρόσληψη υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης μπορεί να μας αφήσει νευρικούς και ανήσυχους (για να μην αναφέρουμε τη διαρκή ανάγκη για επισκέψεις στην τουαλέτα).

Μην πατάτε το snooze

Αυτό το αγαπημένο κουμπί πάνω από το ξυπνητήρι σας μπορεί να μην είναι τελικά τόσο χρήσιμο. Το να περνάτε την τελευταία μισή περίπου ώρα της ξεκούρασής σε αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «κατακερματισμένο ύπνο» έχει επιπτώσεις στην ικανότητά σας να λειτουργείτε όλη την ημέρα.

Tip: Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε με το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού, δοκιμάστε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι 90 λεπτά πριν την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε και ένα την ώρα που πραγματικά θέλετε να ξυπνήσετε. Η ιδέα πίσω από αυτήν την πρακτική είναι ότι τα 90 λεπτά ύπνου που έχετε μεταξύ αυτών των δύο ξυπνητηριών θα είναι ένας πλήρης κύκλος ύπνου, επιτρέποντάς σας να ξυπνήσετε μετά την κατάσταση REM, αντί για κατά τη διάρκειά της.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Η κόπωση είναι ένα κλασικό σύμπτωμα αφυδάτωσης. Ακόμη και μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να σας προκαλέσει υπνηλία, μειωμένη συγκέντρωση και κακή διάθεση. Αφήστε ένα ποτήρι νερό να φρεσκάρει ολόκληρο το σώμα σας προτού ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Tip: Εάν διαπιστώσετε ότι και πάλι νιώθετε κουρασμένοι, δοκιμάστε να αυξήσετε την κατανάλωση νερού και άλλων ροφημάτων χωρίς καφεΐνη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ξυπνήστε το σώμα σας με τη βοήθεια της γιόγκα

Υπάρχει ένας λόγος που σας αρέσει να τεντώνεστε όταν ξυπνάτε. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, οι μύες σας παραλύονται κυριολεκτικά και όταν τους επανενεργοποιείτε απελευθερώνονται ενδορφίνες που διεγείρουν την ενέργειά σας.

Tip: Εάν έχετε λίγο χρόνο για πρωινή γιόγκα, δοκιμάστε τη. Μόλις 25 λεπτά έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ρίξτε νερό στο πρόσωπό σας

Το κρύο ντους μπορεί να σας ξυπνήσει άμεσα και να αναζωογονήσει το σώμα και το μυαλό σας. Εάν δεν θέλετε να κάνετε ντους, απλά ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας, για να σηματοδοτήσετε μια αλλαγή θερμοκρασίας στο σώμα σας.

Τip: Κρατήστε ένα face mist πάνω στο κομοδίνο σας και ψεκάστε με αυτό το πρόσωπό σας για να ξυπνήσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Φτιάξτε ένα πρωινό που σας χαρίζει ενέργεια

Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ενέργεια και την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε, το φαγητό είναι το καύσιμο του οργανισμού σας και είναι απαραίτητο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Ωστόσο, αν γυμνάζεστε το πρωί, φροντίστε να φάτε μετά και όχι πριν την προπόνησή σας, ώστε να μην επιβαρύνετε το στομάχι σας.

Tip: Δημιουργήστε ένα πρωινό που καταπολεμά την κόπωση. Επειδή αυτό που τρώτε στο πρωινό μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε για πολλές ώρες, είναι σημαντικό να κάνετε σωστές επιλογές. Προτιμήστε έναν συνδυασμό τροφών που χαρίζει ενέργεια, όπως άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.

www.vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *