Το ταξίδι της ανακάλυψης

-«…Που λες, εγώ ψάχνω σχέσεις ζωής. Με τα άτομα που σχετίζομαι κάνω όνειρα, σχέδια, μπλέκω τη ζωή μου με τη δική τους. Δεν έχει σημασία για μένα αν είναι ερωτικοί σύντροφοι ή φίλοι. Δεν διαχωρίζω. Αφιερώνω χρόνο και ενέργεια και νιώθω βαθιά για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον ρόλο που έχουν στη ζωή μου… Και δεν έχω χρόνο για χάσιμο, για αυτό και στα λέω αυτά τώρα, που είναι νωρίς, γιατί εσύ μπορεί να ψάχνεις κάτι άλλο…».

-«Μα, ναι, κι εγώ έτσι είμαι! Θέλω πολύ όλα αυτά που λες! Εννοείται!».

Αυτά, κι άλλα πολλά, ειπώθηκαν στη δεύτερη ή τρίτη συνάντηση σε μια καινούργια γνωριμία για να δηλώσουν την πρόθεσή μου, χωρίς φυσικά να ξέρω ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Είχα άραγε απέναντί μου ένα άτομο που πραγματικά ήθελε να συσχετιστεί μαζί μου ή απλά γοητεύτηκε με ό,τι είδε και άκουσε, και απάντησε άσκεφτα πάνω στην έξαψη της στιγμής; Μόνο ο χρόνος θα έδειχνε…

Με τους ανθρώπους παίρνουμε το ρίσκο να ανακαλύψουμε τη συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων. Και ίσως να χρειαστεί να αποσύρουμε την ενέργειά μας από αυτούς που δεν είναι διαθέσιμοι ή ειλικρινείς. Ίσως, πάλι, ανακαλύψουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί εκείνη την ημέρα που είπαμε «ναι» σε εκείνον τον καφέ που βαριόμασταν να πάμε, αλλά τελικά πήγαμε, για να διαπιστώσουμε ότι απέναντί μας καθόταν ένα άτομο που θα γινόταν πολύ σημαντικό για εμάς και εμείς για αυτό.

Τι υπέροχο το ταξίδι της ανακάλυψης!

Νάνσυ Ψημενάτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Συγγραφέας

www.mathimatazois.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *