Το σκυλάκι σας ζεσταίνεται

Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι δεν επηρεάζουν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα σκυλάκια. Υπάρχουν όμως τρόποι για να διατηρήσουμε ένα αίσθημα δροσιάς στα κατοικίδιά μας.

Περίπατοι στη φύση κατά τις δροσερές ώρες, κολύμπι σε ερημικές παραλίες και σκάψιμο στην άμμο είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε με το κατοικίδιό σας το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Γιάννη Αραχωβίτη, επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος μέσα από το «TV Εθνος» εξηγεί πότε και γιατί πρέπει να βγάζουμε βόλτα τα κατοικίδιά μας και αν το κρύο νερό και το air condition επιβάλλονται ή όχι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κρύο ή παγωμένο νερό για τα σκυλάκια μας;

Δεν υπάρχει λόγος να είναι παγωμένο, απλώς να είναι δροσερό. Το καλοκαίρι τα σκυλάκια μας ζεσταίνονται πάρα πολύ. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχουν μια αίσθηση δροσιάς.

Ανεμιστήρας και aircondition. Επιτρέπεται;

Με λίγη προσοχή, ναι. Το σημαντικό είναι να μην τα «χτυπάει» απευθείας ο κρύος αέρας.

Η θάλασσα ενδείκνυται; Και αν ναι, ποιες ώρες;

Προτείνω να μην παίρνουμε το σκυλάκι μας στη θάλασσα για πολλές ώρες και ειδικά έχοντάς το κάτω από τον καυτό ήλιο. Τα σκυλιά ζεσταίνονται πολύ πιο γρήγορα από τον άνθρωπο. Καλό θα ήταν να πηγαίνετε μαζί του στη θάλασσα ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Προσέξτε μόνο να μην πιει το σκυλάκι σας αλμυρό νερό σε υπερβολικό βαθμό. Επίσης, μετά το μπάνιο να το ξεπλένουμε καλά και να το αφήνουμε να παίξει με την άμμο, που του αρέσει πολύ, πάντα στις ώρες που αναφέραμε.

Πώς μπορούμε να το δροσίσουμε;

Να το καταβρέξουμε ελαφρώς, όχι όμως με παγωμένο νερό.

Παιχνίδι και βόλτα. Πότε πρέπει να βγάζουμε βόλτα τα κατοικίδιά μας;

Προσοχή, όχι βόλτες σε ώρες με πολύ ήλιο σε άσφαλτο και σε χαλίκια γιατί οι πατούσες τους καίγονται. Νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ είναι η καλύτερη επιλογή.

Στο αυτοκίνητο ανοίγουμε το aircondition και τα παράθυρα;

«Ναι» στο air condition, αλλά σε νορμάλ θερμοκρασία. Το παράθυρο καλύτερα να μην το αφήνουμε ανοιχτό, για να μη βγάζει το κεφάλι του. Επίσης, φροντίζουμε να έχουμε τον σκύλο μας δεμένο με τη ζώνη. Και το βασικότερο, δεν αφήνουμε το σκυλί στο αυτοκίνητο για να κάνουμε τα ψώνια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *