Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, εντάχθηκε το 1991 στη Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών-Τοξικομανών (18 Άνω) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιούργησε την πρώτη ομάδα παρέμβασης στις φυλακές Κορυδαλλού (1994-2004), ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της πρώτης αντίστοιχης ομάδας για αλλοδαπούς κρατουμένους. Το 1999 εντάχθηκε στο πρόγραμμα απεξάρτησης μόνο για γυναίκες του 18 Άνω, όπου το 2001 έγινε επιστημονική υπεύθυνη για τα επόμενα 13 χρόνια. Σήμερα εργάζεται συμβουλευτικά στην εξωτερική δομή της μονάδας και παράλληλα διατηρεί γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια.
Πότε πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε έναν ψυχολόγο;
Ο λόγος για τον οποίο οδηγείται κάποιος στη θεραπεία μπορεί να είναι κάτι αρκετά σοβαρό, όπως ένα ψυχιατρικό πρόβλημα (εδώ η ψυχολογική υποστήριξη γίνεται πάντα με την παράλληλη ιατρική παρακολούθηση), ή για κάποιον ίσως «ασήμαντο» λόγο, που όμως βαραίνει ή δυσκολεύει τη ζωή ενός ανθρώπου. Με λίγα λόγια, αυτό που κερδίζουμε μέσα από τη θεραπεία είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να δούμε με πιο καθαρά μάτια το περιβάλλον μας και τη ζωή μας γενικότερα.
Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για να έχουμε ψυχική υγεία;
Όλα αυτά, όταν συμβούν, μας κάνουν να νιώθουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας, άρα πιο ασφαλείς, με μεγαλύτερη εσωτερική ηρεμία και άρα να κάνουμε τις καλύτερες για εμάς επιλογές. Οι καλές και ξεκάθαρες για εμάς επιλογές είναι αυτές που μας βοηθούν να κάνουμε ποιοτικότερες σχέσεις και συγχρόνως να βάζουμε τους στόχους που εμείς πραγματικά θέλουμε και να έχουμε τη δύναμη και την υπομονή να τους επιτυγχάνουμε, αλλά παράλληλα να αντέχουμε και την αποτυχία.
Τι σημαίνει για εσάς ευτυχία;
Πιστεύω ότι αν ένας άνθρωπος τα καταφέρει αυτά, στέκεται μπροστά στον δρόμο για την ευτυχία.
Πώς βλέπετε τη σχέση θεραπευόμενου-θεραπευτή;
Πιστεύω ακράδαντα ότι η σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου είναι μια σχέση αμφίδρομη και άρα διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό και, φυσικά, εχεμύθεια. Ο θεραπευτής δεν είναι δάσκαλος ούτε κριτής. Είναι ένα άτομο που είναι εκεί για να μας ακούσει, να μας καταλάβει και, τελικά, χωρίς καθοδήγηση να μας φωτίσει και άλλες οπτικές γωνίες, που πιθανόν μόνοι μας δεν μπορούμε να δούμε, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές στη διάθεσή μας. Την απόφαση της επιλογής την έχει το κάθε άτομο προσωπικά και κανένας άλλος.