Αδαμαντία Καζάκου

Έχοντας στο ενεργητικό της αμέτρητες ιστορίες επιτυχίας και προσωπικής εξέλιξης σε ιδιώτες, στελέχη, επιχειρηματίες και άτομα της εγχώριας showbiz,

είναι μία από τις πλέον δραστήριες life & business coaches στην Ελλάδα. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές και αποτελεσματικές μεθόδους, σπουδάζει ψυχοθεραπεία και είναι πιστοποιημένη Master NLP Practitioner με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση. Με μεγάλη εμπειρία σε ατομικές συνεδρίες, επεκτάθηκε ως εισηγήτρια σε μεγάλα, επιτυχημένα personal development groups. Το 2009 ίδρυσε το κέντρο Life & Business Mentoring Group, όπου διοργανώνονται τακτικές ομάδες, διαλέξεις και σεμινάρια, με αποκλειστικό στόχο την αυτοβελτίωση-αυτοανάπτυξη και την αυτοπεποίθηση των συμμετεχόντων.  Αρθρογραφεί σε μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα, συνεργάζεται με την Ομάδα Γ’ Χειρουργικής Dr. Charilaos Pappis στο Νοσοκομείο Υγεία, έχει πολυετή εμπειρία με ομάδες ανθρώπων που βίωναν την εμπειρία του καρκίνου και παρέχει σημαντική εθελοντική δράση.

Πότε πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε έναν life coach;

Καταρχάς, δεν υπάρχει «πρέπει» σε αυτήν την περίπτωση. Ένας life coach είναι σε θέση να σε βοηθήσει να προχωρήσεις τη ζωή σου ένα βήμα παραπέρα, να γίνεις καλύτερος, πιο ευτυχισμένος, να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου και να πετύχεις τα όνειρά σου. Σκοπός του life coaching είναι η προσωπική ανάπτυξη. Μέσα από συγκεκριμένες μεθόδους και ασκήσεις, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σου και θα χαράξεις μια νέα διαδρομή σκέψης, που υποσυνείδητα σε βοηθά να βρεις τη διαδρομή που θα σε οδηγήσει στους στόχους σου. Θα εστιάσεις στην ισορροπία όλων των πλευρών της ζωής σου, στην καθαρότητα των σκέψεων αλλά και των συναισθημάτων σου, στην προσωπική εξέλιξη και σε μια ζωή γεμάτη επιλογές και με τις αλλαγές που εσύ θέλεις να επιφέρεις σε αυτήν.

Πόσο μπορεί να εισχωρήσει ένας life coach στην ψυχολογία του ατόμου; Γίνεται κάτι σαν τον εξομολογητή του;

Όχι, ένας life coach δεν θέλει να γίνει εξομολογητής, αλλά συμπορευτής. Στόχος είναι μέσα από τις συναντήσεις μας να εργαστείς προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης των στόχων σου και να σχεδιάσεις ένα πλάνο που θα σε οδηγήσει στο σημείο που θέλεις να πας. 

Αυτή η διαδικασία θέλει τρόπο και χρειάζεται να αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο, με τα κατάλληλα «εργαλεία» και τις τεχνικές που δίνει ένας σωστός life coach. Χρειάζεται επιμονή, διερεύνηση εσωτερική και δράση. Βήμα-βήμα εντοπίζεις τα εμπόδια που δεν σου επιτρέπουν να πας εκεί που στοχεύεις, τα εξετάζεις και τα απομακρύνεις από τον δρόμο σου. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεις τη διαδρομή προς την ευτυχία και την ολοκλήρωση του στόχου σου και την αυτοπραγμάτωση.

Πώς βλέπετε τη σχέση μεταξύ life coach και coachee;

Περπατάμε μαζί προς τον καλύτερο εαυτό. Έτσι αισθάνομαι τη σχέση life coach και coachee. Όταν απευθύνεσαι σε έναν life coach, έχεις μια εσωτερική ανάγκη να βρεις τη σωστή κατεύθυνση, που θα σε οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων σου, των ονείρων σου και όσων επιθυμείς. Αυτή η συμμαχία και η σύνδεση με γνησιότητα βοηθά ώστε να φτάσεις μέχρι την ολοκλήρωση και υλοποίηση των στόχων. 

Ανακαλύπτεις νέα στοιχεία του εαυτού σου και νέες δυνατότητες, δεξιότητες και ικανότητες που μπορεί να μην ξέρεις ότι έχεις. Συνδέεις λέξεις, συναισθήματα και σκέψεις, ώστε όλα να ισορροπούν μεταξύ τους και να συνθέσουν το «παζλ» αυτού που θέλεις να είσαι. 

Ο σχεδιασμός μιας νέας διαδρομής για την επίτευξη όλων αυτών μπαίνει στο μικροσκόπιο και μαζί βρίσκουμε τη «στρατηγική» που θα σε οδηγήσει στο ιδανικό μονοπάτι της ζωής σου. 

Θεωρώ ότι ο καθένας είναι μέντορας πρώτα για τον εαυτό του και έπειτα για τους γύρω του. Είμαι αφοσιωμένη στην εμψύχωση, μεταμόρφωση και την αλλαγή, χαρακτηρίζομαι από ενθουσιασμό, πάθος, ελευθερία και αγάπη και με αυτές τις βάσεις έχω καθοδηγήσει και εμψυχώσει πάρα πολλά άτομα στο να αλλάξουν όπως εκείνα επιθυμούν.

Τι είναι η ευτυχία; Πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε;

Για εμένα, τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν life coach, νιώθεις ευτυχισμένος όταν είσαι σε ισορροπία, με γαλήνη με τον ίδιο τον εαυτό σου, κάνεις όσα σε γεμίζουν ευτυχία και έχεις μια ζωή γεμάτη απολαύσεις. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια σταθερή κατάσταση και μόνιμη. Αντίθετα, ανά διαστήματα, αυτό μπορεί να αλλάζει και να χρειάζεσαι μια επιστροφή στον life coach για το πώς μπορείς να προχωρήσεις προς τη νέα κατεύθυνση.

Αυτήν την καθοδήγηση μπορεί να σου δώσει ένας life coach. Προσωπικά, με κάποιες δημιουργικές μεθόδους, «εργαλεία» και τεχνικές, προσπαθώ να βοηθήσω τον coachee να βρει το μονοπάτι του, να «ξυπνήσει» τη δύναμη που είναι μέσα του και να ανακαλύψει όλα αυτά που πραγματικά είναι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *