Πότε τελειώνει μια σχέση;

Όπως μια καλή σχέση έχει ένα θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας, έτσι και μια κακή σχέση μπορεί να μας στεγνώσει από την ενέργειά μας. Η ανισορροπία που υπάρχει στη ζωή μας, ως αποτέλεσμα των κακών σχέσεων που διατηρούμε, φέρνει αρνητικές συνέπειες στην υγεία και την ευζωία μας.

Κάποιοι άνθρωποι παραμένουν σε σχέσεις που δεν τους ικανοποιούν για να μην «πληγώσουν» τον άλλον άνθρωπο ή από φόβο να μη μείνουν μόνοι. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι μια κακή σχέση είναι καλύτερη από το «καθόλου σχέση».

Το να καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε όμως ότι ο πόνος από το τέλος μιας σχέσης θα τελειώσει και ότι η ζωή μας θα εξελιχθεί τελικά είναι πολύ σημαντικό βήμα.

Αν η σχέση που διατηρούμε δεν μας ικανοποιεί και αν έχουμε προσπαθήσει ειλικρινά να αλλάξουμε το δικό μας κομμάτι μέσα σε αυτήν, τότε έχει έρθει η στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά.

Οι σχέσεις, για να μας προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση, χρειάζονται ειλικρίνεια, σεβασμό και φροντίδα. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, τότε δεν μπορούν να λειτουργήσουν ωφέλιμα για κανένα.

Νάνσυ Ψημενάτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Συγγραφέας

www.mathimatazois.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *