fbpx

Πίνακας οραματισμού ή vision board

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να σκεφτόμαστε πώς θέλουμε να είναι η ζωή μας, να κάνουμε σχέδια, να ονειρευόμαστε και να φανταζόμαστε ένα καλύτερο αύριο από το παρόν. Κι αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί είναι μέρος της δημιουργικότητας και της εξέλιξής μας.

Γιατί όμως όλα αυτά να είναι μόνο σκέψεις στο μυαλό μας; Υπάρχει η θεωρία –το έχουμε ακούσει και διαβάσει αρκετές φορές– ότι αυτό που σκεφτόμαστε αυτό και έλκουμε, είτε οι σκέψεις αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές.

Φανταστείτε πόσο πιο έντονη θα είναι αυτή η έλξη αν όλες μας τις επιθυμίες, τα όνειρα και τους στόχους μας τα αποτυπώσουμε και τα εκφράσουμε πάνω σε ένα χαρτόνι ή πίνακα… Το ακούμε συχνά ως “vision board” (πίνακας οραματισμού), αλλά και ως “dream board”.

Τι είναι;

Είναι ένας πίνακας απεικόνισης όλων αυτών των πραγμάτων (στόχων, επιθυμιών) που φαντάζεσαι και θέλεις να γίνουν πραγματικότητα.

Τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τον πίνακα;

Αρχικά χρειάζεσαι χρόνο, θετική διάθεση, έμπνευση και ηρεμία. Εγώ, όσες φορές έχω φτιάξει τον πίνακά μου, επιλέγω να είναι μέρα, όπως για παράδειγμα Κυριακή, βάζω απαλή μουσική (συνήθως relaxing από το YouTube), ανάβω τα ρεσό μου, κάθομαι οκλαδόν στο πάτωμα με όλα τα υλικά που έχω συγκεντρώσει κατά καιρούς και, έχοντας θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα, ζεστά συναισθήματα, ανοιχτή καρδιά και χαμόγελο στα χείλη, ξεκινάω να «χτίζω» την απεικόνιση της μελλοντικής μου ζωής.

Αν είσαι κι εσύ έτοιμος/-η και θέλεις να ενεργοποιήσεις και να ενδυναμώσεις τον νόμο της έλξης, συγκέντρωσε τα παρακάτω:

  • Φωτογραφίες που μπορείς να βρεις σε περιοδικά ή στο Pinterest, Google κ.λπ. με αυτά που θέλεις να πετύχεις, να βιώσεις. Μπορεί να είναι πόλεις, ταξίδια, επαγγέλματα, φωτογραφίες από τη φύση, υλικά αγαθά, όπως το σπίτι των ονείρων σου, το αυτοκίνητο που θέλεις, φωτογραφίες με φίλους που έχετε όμορφες αναμνήσεις κ.τ.λ.
  • Ένα χαρτόνι μεγάλο ή έναν πίνακα από τσόχα τόσο όσο έτσι ώστε να χωρέσουν όλα αυτά που θέλεις.
  • Κόλλες, ψαλίδι, πινέζες, post-it, αυτοκόλλητα (με happy faces, καρδούλες, αστεράκια), χρυσόσκονη, φτερά ή και κάποιο σύμβολο, ενθύμιο που θέλεις να κρεμάσεις.
  • Γράψε, εκτύπωσε και κόλλησε φράσεις και θετικές δηλώσεις. Δες κάποιες που σου προτείνω, όπως «είμαι έτοιμη για αλλαγή», «κάθε στιγμή, κάθε μου κύτταρο αναζωογονείται και ανανεώνεται», «πάντοτε αξίζω αγάπη», «είμαι χαρούμενος/-η με τον εαυτό μου», «δημιουργώ την πραγματικότητά μου», «η ευτυχία είναι επιλογή», «η ζωή μου είναι ένα σεντούκι θησαυρού γεμάτο υπέροχες εμπειρίες».
  • Βάλε όσα χρώματα θες, κόλλησε αυτά που σκέφτεσαι, εκφράσου ελεύθερα. Ο πίνακας αυτός είσαι εσύ και όλα σου τα όνειρα.

Εφόσον τα έχεις όλα αυτά, είσαι σε θέση να δημιουργήσεις τη νέα σου ζωή!

Όταν ολοκληρώσεις τον πίνακά σου, κρέμασέ τον σε έναν χώρο που βλέπεις εσύ καθημερινά (π.χ. στο υπνοδωμάτιό σου).

Μην παραλείπεις να είσαι καθημερινά ευγνώμων για αυτά που έχεις, αλλά και να ευχαριστείς το σύμπαν κάθε φορά που ένα σου όνειρο υλοποιείται!

Καλλιόπη Ευσταθίου

My Mindful Journey

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *