«Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο»

Τα σμιλεμένα βότσαλα της Κάσου και φέτος το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Οι λιλιπούτειοι καλλιτέχνες από το ηρωικό νησί της Κάσου για 3η συνεχόμενη φορά

έπιασαν τα πινέλα του, δίνοντας χρώμα και ζωή στα βότσαλα του νησιού.

Όλα αυτά για καλό σκοπό. Πρόπερσι ήταν για το «Λύρειο Ίδρυμα», το ορφανοτροφείο που κάηκε στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Πέρυσι οι εισπράξεις δόθηκαν για την «Κιβωτό του Κόσμου». Φέτος τα χρήματα μετά το πέρας της έκθεσης- Bazzar με μουσική, εδέσματα από τις μαμάδες και κάποιες… εκπλήξεις στην παραλία της Κοφτερής θα δοθούν για την επισκευή του μοναστηριού του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αμμούα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε δειλά – δειλά πριν από τρία χρόνια με τον Μάνο να συναντά την Αννούλα, τον Κωστή, τον Τάσο, την Ρούλα και τον Μανώλη, για να την αγκαλιάσουν όλα τα παιδάκια του νησιού. Πήρε σάρκα και οστά πέρσι και πρόπερσι με μεγάλη επιτυχία και φέτος με όλους τους περιορισμούς σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Το νερό πλέον μπήκε στο αυλάκι και ο θεσμός με τους «Μικρούς Πικάσο από την Κάσο» είναι …must στο νησί. Η πολύχρωμη αύρα αγάπης έδεσε και προχωράει με χαρά, δημιουργία και αισιοδοξία με θερμούς υποστηρικτές τους γονείς των παιδιών, αλλά και πάρα πολλούς εθελοντές.

Η Κάσος, λοιπόν και η προσπάθεια αυτή δίνει την ευκαιρία στους μικρούς και στους γονείς να γνωριστούν μεταξύ τους, να δημιουργήσουν, να μάθουν την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπό μας. Η 1Οήμερη προσπάθεια των «Μικρών Πικάσο από την Κάσο» θα ολοκληρωθεί με ένα σούπερ BAZZAR – Party σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στην παραλία της Κοφτερής, όπου θα εκτεθούν τα βότσαλα – δημιουργίες τους.

Κάθε ένας από τους επισκέπτες θα διαλέξει 1 ή και 2 βοτσαλάκια και θα δώσει τον «οβολό» του για το μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αμμούα, καθώς έχει πρόβλημα το ιερό του ναού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *