ΜΙΝΕΤΤΑ Μια αγκαλιά

Η ΜΙΝΕΤΤΑ από την ίδρυσή της είναι μια εταιρεία με έντονη δέσμευση στην κοινωνική υπευθυνότητα και στις κοινωνικές αξίες, θεωρώντας ότι είναι άμεσα συνυφασμένες με το αγαθό της ασφάλισης.

Δραστηριοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Κοινωνικής Υπευθυνότητας που διαθέτει, με σταθερότητα, συνέπεια και δέσμευση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η Κοινωνική Υπευθυνότητα αποτελεί στοιχείο της κουλτούρας των εργαζομένων της και αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής της ταυτότητας έχοντας ενσωματωθεί στην στρατηγική της εταιρείας. Η ΜΙΝΕΤΤΑ έχει διακριθεί πολλές φορές με το βραβείο κατηγορίας “GOLD” του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR) για την προσήλωσή της στον τομέα Επιχειρηματικής Ηθικής και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η εταιρεία αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ενεργή συμβολή της σε θέματα που αφορούν τους ανθρώπους αλλά και το περιβάλλον, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα όλα όσα προωθούν τις κοινωνικές δράσεις, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί χαρακτηριστικό του εταιρικού της προφίλ και αφορά α) σε δράσεις που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο κατά την εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών, β) σε χορηγίες για την κάλυψη αναγκών προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ή και περιφερειακών αθλητικών σωματείων, γ) στον εθελοντισμό των εργαζομένων και δ) στην κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Η Υποστήριξη του Συλλόγου Ελπίδα, n Χορηγία ασφάλισης οχημάτων στους Γιατρούς του Κόσμου, η δωρεά σε είδη πρώτης ανάγκης για βρέφη στο μαιευτήριο Έλενα έπειτα από συγκέντρωση χρημάτων μέσω bazaar στα πλαίσια της εβδομάδας εξυπηρέτησης πελατών, n Χορηγία ασφάλισης οχημάτων του silver alert, η δημιουργία σημείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των βαρήκοων ή κωφών επισκεπτών της με τη χρήση της εφαρμογής IRIS σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών είναι μερικές από τις δράσεις προς κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην παραγωγή ενημερωτικών βίντεο, που αφορούν στην ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου, αλλά και στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς των οχημάτων γενικότερα. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε ΜΜΕ και social media σχετικά με την οδική ασφάλεια και πρόληψη, ενώ διοργανώνει σεμινάρια σε συνεργασία με τον ΙΑΒΕΡΗ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα Minetta Drive,  n ενίσχυση ασφαλέστερων συνθηκών οδήγησης με επιβράβευση στους οδηγούς που κάνουν χρήση του MOBILEYE και τα δύο νέα προγράμματα ασφάλισης ποδηλάτου MINETTA Bike1&2, τα οποία διατίθενται για άτομα ηλικίας από 5 έως 70 ετών και στοχεύουν στην πληρέστερη κάλυψη του ποδηλάτη και του ποδηλάτου συμπεριλαμβάνονται στις σε μια σειρά δράσεων και ειδικών καλύψεων με στόχο την υποστήριξη της οδηγικής ασφάλειας.

Η διατμηματική ομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «ΜΙΝΕΤΤΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» μέσα από συστηματικές συναντήσεις διοργανώνει σε ετήσια βάση εκδηλώσεις και ενέργειες για το προσωπικό, αλλά και για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Η εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», τα επιμορφωτικά σεμινάρια, οι πολιτιστικές δραστηριότητες για παιδιά, n δημιουργία Minetta Running Team και η συμμετοχή σε αγώνες δρόμου (Μαραθώνιος), n οργάνωση εκδηλώσεων στις εορταστικές περιόδους, οι δράσεις με σκοπό τη σωματική, αλλά και την ψυχική χαλάρωση των εργαζομένων, όπως εκδρομές, γυμναστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις δράσεις με σκοπό την επικοινωνία.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ συνεχίζει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και σε πολιτιστικές δράσεις. Η χορηγία ασφαλιστικής κάλυψης για έκθεση σχετικά με τη Μαρία Κάλλας, n υποστήριξη της συμφωνικής ορχήστρας Νέων Ελλάδος, οι Εργασίες για δημιουργία ασφαλιστικής εγκυκλοπαίδειας σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και οι δραστηριότητες «Παιδοσυναντήσεις στη ΜΙΝΕΤΤΑ» (διαδραστικά παιδικά προγράμματα µε ποικίλο περιεχόμενο: θέατρο σκιών, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων, κίνηση, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, λαϊκή παράδοση, κατασκευές, κουκλοθέατρο, αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι, κ.ά.) είναι μερικές από τις ενέργειες που ενισχύουν το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Εδώ και χρόνια η ΜΙΝΕΤΤΑ στηρίζει έμπρακτα αθλητικές διοργανώσεις, προσπάθειες αθλητών, Συλλόγων και Οργανισμών με σημαντικό έργο μέσα από το πρόγραμμα χορηγιών της. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην υποστήριξη αθλητικών σωματείων όπως μεταξύ άλλων στους ομίλους ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ, ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΟΦΗΗ, ΣΚΟΥΡΤΑ ΑΕ, ΝΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΔΑΦΝΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ. Παράλληλα, ενίσχυσε αθλητές για το SPARTAN RACE, χορήγησε δωρεάν ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε αιμοκαθαιρόμενο αθλητή ΑμεΑ, υποστήριξε τον ποδηλατικό συλλόγου CASTELLO ROSSO και τους ποδηλάτες της παραλιακής.

Βασικό πυλώνα των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας αποτελεί και το περιβάλλον. Η ΜΙΝΕΤΤΑ συμβάλλει στη μείωση των ρύπων και στην ανακύκλωση έχοντας ενσωματώσει τη διαδικασία της ανακύκλωσης (χαρτί, μπαταρίες) στην καθημερινή της λειτουργία.

www.minetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *