Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Και το ανθρώπινο μέλλον μας

Henry A. Kissinger, Eric Schmidt, Daniel Huttenlocher

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταβάλλει την ανθρώπινη κοινωνία θεμελιωδώς και ριζικά από την εποχή του Διαφωτισμού συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τα ζητήματα της ασφάλειας, της οικονομίας, της τάξης, ακόμα και τη γνώση, με τον ίδιο τρόπο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εισέρχεται μέσω διαδικτύου στην αναζήτηση πληροφοριών, στη ροή δεδομένων, στην ιατρική, στην εκπαίδευση και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας, μεταβάλλοντας το πώς βιώνουμε την πραγματικότητα.

Στο βιβλίο Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, τρεις κορυφαίοι στοχαστές συναντήθηκαν, για να διερευνήσουν τις αλλαγές που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επιφέρει στις κοινωνίες όπου ζούμε, καθώς και στις σχέσεις μας με τις πληροφορίες και την πολιτική.

Μια Τεχνητή Νοημοσύνη έμαθε να κερδίζει στο σκάκι κάνοντας κινήσεις που δεν είχαν συλλάβει ποτέ οι μετρ του παιχνιδιού. Μια άλλη Τεχνητή Νοημοσύνη ανακάλυψε ένα νέο αντιβιοτικό αναλύοντας μοριακές ιδιότητες, τις οποίες δεν αντιλαμβάνονταν οι επιστήμονες. Πλέον, τα αεριωθούμενα με Τεχνητή Νοημοσύνη νικούν πεπειραμένους ανθρώπους πιλότους σε προσομοιώσεις αερομαχιών. Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού τριών μοναδικών μυαλών, το βιβλίο Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης συνιστά έναν απαραίτητο οδικό χάρτη για το παρόν και το μέλλον μας, μια εποχή που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκδόσεις Liberal Books

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *