Διαχείριση πένθους

Τρία βιβλία από τη Νάνσυ Ψημενάτου

Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, επόπτρια Συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Μαθήματα Ζωής».

Αφού αποφοίτησε από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, με κατεύθυνση στην Ψυχολογία, ακολούθησε πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική στο Athens Synthesis Center. Πήρε το πτυχίο της στη Συνθετική Συμβουλευτική από το Middlesex University και συνέχισε την εξειδίκευσή της στον τομέα του πένθους και της απώλειας.

Μέσα από σεμινάρια και ομιλίες προσπαθεί να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει για τις ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων που πενθούν.

Έχει γράψει τα παρακάτω βιβλία, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φίλντισι:

Συμβουλευτική πένθους

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο χρήσιμο για τον επαγγελματία ψυχικής υγείας, το οποίο είναι χωρισμένο σε ενότητες που περιλαμβάνουν θεωρίες που αφορούν το πένθος, ενώ ταυτόχρονα ο αναγνώστης καλείται να απαντήσει σε προσωπικά ερωτήματα.

Πένθος

Το ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου

Το βιβλίο αναφέρεται στον θάνατο και την απώλεια. Στη ζωή, την ευτυχία και τη δυστυχία, την ελευθερία, την αλλαγή και την ευθύνη, το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων. Μας προ(σ)καλεί να αναλάβουμε την ευθύνη και τη φροντίδα του εαυτού μας την ώρα που πενθούμε, αλλά και να στηρίξουμε τα παιδιά στο δικό τους θρήνο.

365+1 μέρες χωρίς…

Ημερολόγιο διαχείρισης απώλειας

Αυτό το ημερολόγιο ευελπιστεί και επιθυμεί να σε συνοδεύσει σε αυτό που σου συμβαίνει. Είναι ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο, που θα προσπαθήσει να ρίξει φως στο σκοτάδι, να σου συμπαρασταθεί στις δύσκολες μέρες που περνάς αυτό τον καιρό. Θα σε παροτρύνει να μιλάς, να γράφεις γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα σου, ενώ γνωρίζει ότι όλο σου το «είναι» θα θέλει να τυλιχτεί στη σιωπή. Θα σε ενθαρρύνει να αναλάβεις ενεργητικά τη διαδικασία του πένθους και να πας ενάντια στον παθητικό τρόπο που συνήθως επιζητούν οι γύρω σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *