Διασκεδαστικοί τρόποι για να μάθετε στα παιδιά σας τη διαχείριση χρόνου

Η διαχείριση του χρόνου δεν είναι μόνο μια δεξιότητα για τους ενήλικες που

βιάζονται να προλάβουν τις προθεσμίες, είναι και μια θεμελιώδης δεξιότητα που μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον ενός παιδιού.

Γιατί να διδάξετε τη διαχείριση του χρόνου;

Η ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης του χρόνου βοηθά τα παιδιά να διαπρέπουν στο σχολείο, να διαχειρίζονται τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και τελικά τα προετοιμάζει για τις ευθύνες της ενήλικης ζωής. Η διδασκαλία της διαχείρισης του χρόνου σε νεαρή ηλικία εξοπλίζει τα παιδιά με μια πολύτιμη δεξιότητα ζωής, που θα μεταφέρουν στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τεχνικές για τη διδασκαλία της διαχείρισης του χρόνου

Οπτικά χρονοδιαγράμματα: Δημιουργήστε οπτικά προγράμματα ή χρονοδιαγράμματα για το παιδί σας. Χρησιμοποιήστε εικόνες και χρωματική κωδικοποίηση για να το κάνετε ελκυστικό και εύκολο να το ακολουθήσει. Αυτό τα βοηθά να κατανοήσουν την έννοια του προγραμματισμού και της τήρησης μιας ρουτίνας.

Ιεράρχηση προτεραιοτήτων: Διδάξτε στο παιδί σας τη σημασία της ιεράρχησης των εργασιών. Βοηθήστε το να προσδιορίσει τι πρέπει να γίνει πρώτο, τι δεύτερο και ούτω καθεξής. Αυτή η δεξιότητα είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση της εργασίας στο σπίτι και άλλων δραστηριοτήτων.

Χρησιμοποιήστε χρονόμετρα: Καθιερώστε χρονόμετρα για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ορίστε ένα χρονόμετρο για 30 λεπτά συγκεντρωμένης εργασίας στο σπίτι, ακολουθούμενη από ένα διάλειμμα 10 λεπτών. Αυτή η μέθοδος ενθαρρύνει τη συγκέντρωση και την ακρίβεια.

Δημιουργία στόχων: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να θέτει στόχους, τόσο βραχυπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, σχετικοί και χρονικά περιορισμένοι. Για παράδειγμα, η ολοκλήρωση μιας έκθεσης ιδεών μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή ο προγραμματισμός ενός πάρτι γενεθλίων. Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί μια αίσθηση σκοπού και κινήτρων με δομημένο τρόπο.

Λίστες υποχρεώσεων: Μάθετε στο παιδί σας να δημιουργεί απλές λίστες υποχρεώσεων. Ξεκινήστε με λίγες μόνο εργασίες και αυξήστε σταδιακά την πολυπλοκότητα. Η διαγραφή των υποχρεώσεων που έχουν εκτελεστεί από τη λίστα παρέχει μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Παρακολούθηση χρόνου: Βάλτε το παιδί σας να παρακολουθεί τις καθημερινές του δραστηριότητες για μια εβδομάδα. Αυτό το βοηθά να καταλάβει πώς καταναλώνει σήμερα τον χρόνο του και να εντοπίσει τομείς για βελτίωση.

Η διδασκαλία δεξιοτήτων διαχείρισης του χρόνου στα παιδιά δεν έχει να κάνει μόνο με την ομαλότερη καθημερινότητά τους, αλλά και με την ενδυνάμωσή τους με μια ζωτικής σημασίας δεξιότητα ζωής, που θα τους χρησιμεύσει στο σχολείο, στην εργασία και στη ζωή. Ξεκινώντας από νωρίς και χρησιμοποιώντας ελκυστικές τεχνικές και εργαλεία, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ειδήμονες στη διαχείριση του χρόνου.

ΠΗΓΗ: Morphoses/LINK: https://www.linkedin.com/comm/pulse/mastering-clock-fun-effective-ways-teach-kids-time-management-c5q4f?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Aemail_email_series_follow_newsletter_01%3B9QOE5EDoQLuYy%2F4mRLmT%2FQ%3D%3D&midToken=AQEt92yW_KOXvQ&midSig=31_nR-fSBVHb01&trk=eml-email_series_follow_newsletter_01-newsletter_content_preview-0-readmore_button_&trkEmail=eml-email_series_follow_newsletter_01-newsletter_content_preview-0-readmore_button_-null-5yex04~lpl340nk~3u-null-null&eid=5yex04-lpl340nk-3u&otpToken=MTEwMzFlZTExMTJkY2VjY2I0MjQwNGVkNDYxZmU0YjA4ZGNkZDU0NTlkYWI4NzYxNzBjNzA5NmQ0ZTU5NWJmNWZmZDBkZmJiMTdlZGI4ZTA1MDg1Y2M4MGNlNjQwZDM0M2U2ZTA2NzM0NzExOGMyNjQzMzE2YSwxLDE%3D

Γιούλη Μπούρα

Happy Life team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *