Γιάννης Σασσάς

Απόφοιτος του University of Saskatchewan στον Καναδά με κύρια κατεύθυνση τα Οικονομικά και υφιστάμενη την Ψυχολογία ασχολείται με τις Ενεργειακές Θεραπείες από το 2015. Έχει λάβει την εκπαίδευσή του σαν θεραπευτής Ρέικι από το Reiki Academy of Greece, καθώς και από την Shala Navasana Yaga Amfiali.

Αρθρογραφεί τακτικό σε ιστοσελίδες σχετικά με τις Ενεργειακές Θεραπείες, την προσωπική βελτίωση και την ευεξία. Η προσπάθειά του να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επανέλθουν στην κανονικότητα της ζωής τους, καθώς και η επιθυμία του να κάνει γνωστές τις ευεργετικές ιδιότητες των Ενεργειακών Θεραπειών στην Ελλάδα, τον οδήγησε να ιδρύσει στις αρχές του 2020 τις σελίδες Reiki Wellness at Home στο Facebook και @reikiwellnessathome στο Ιnstagram.

 Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το ρέικι;

Με το ρέικι ασχολήθηκα επειδή αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα με τη διαχείριση του άγχους, τα οποία είχαν αντίκτυπο στην υγεία μου. Προσπάθησα να βρω τρόπους για να ηρεμήσω και να χαλαρώσω και ψάχνοντας «έπεσα» τυχαία στο ρέικι. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιου είδους μασάζ, αλλά μόλις έκανα την πρώτη μου συνεδρία, ένιωσα πολύ καλύτερα. Έτσι, θέλησα να μάθω περισσότερα γι’ αυτό, και κατέληξα να παρακολουθήσω σεμινάρια, όπου εκπαιδεύτηκα σε τις βαθμίδες του θεραπευτή.

Ποιές είναι οι βασικές αρχές του ρέικι και πώς βοηθά στην απόκτηση σωματικής ευεξίας και στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων;

Το ρέικι βοηθάει στην υγεία του σώματος και του πνεύματος, στην ισορροπία των συναισθημάτων, καθώς και στην αποβολή της αρνητικής ενέργειας. Έχει 5 βασικές αρχές, τις οποίες χρησιμοποιώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Μόνο για σήμερα γιατί το μόνο που υπάρχει είναι το παρόν, δεν υπάρχει ούτε παρελθόν, ούτε μέλλον.

  • Δεν θυμώνω, γιατί σε μία στιγμή θυμού ο οποίος κρατάει για πολύ λίγα λεπτά, μπορεί να κάνουμε κάτι το οποίο μετά θα μετανιώσουμε ή για μία μέρα ή για μία ζωή.
  • Δεν ανησυχώ, γιατί η ανησυχία σημαίνει προσκόλληση και πολλές φορές μας εμποδίζει να προχωρήσουμε μπροστά ή να δούμε τη λύση, η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας.
  • Νιώθω ευγνωμοσύνη γι αυτά που μου έχουν δοθεί απλόχερα και δεν μένω στην προσκόλληση για αυτά που δεν έχω.
  • Εργάζομαι τίμια και εντατικά με τον εαυτό μου για την προσωπική μου ανάπτυξη και  με αφοσίωση στην εργασία μου.
  • Είμαι καλός με τους άλλους έχοντας αγνές προθέσεις και πάντα με σκοπό το καλό.

Πόσες συνεδρίες χρειαζόμαστε για να μπούμε στη φιλοσοφία του ρέικι και να αποκαταστήσουμε το όποιο ενεργειακό μπλοκάρισμα έχουμε;

Στη φιλοσοφία του ρέικι μπορούμε να μπούμε από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η αποκατάσταση εξαρτάται από το πόσο σοβαρά είναι τα μπλοκαρίσματα, που μπορεί να έχει κάποιος. Ένας μέσος όρος στον αριθμό των θεραπειών που απαιτούνται για να δει κάποιος αποτελέσματα είναι συνήθως 6-7.

Τι είναι χαρούμενη ζωή για εσάς;

Χαρούμενη ζωή για μένα είναι να είμαι ήρεμος, να περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που αγαπώ και νοιάζομαι και να αποκτώ εμπειρίες μαζί τους. Να ζούμε στο έπακρο την κάθε μέρα.

Τι θαυμάζετε περισσότερο στους ανθρώπους;

Θαυμάζω περισσότερο τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς και έχουν μια ακατανίκητη δίψα για τη ζωή.

 Τι θεωρείτε ότι φέρνει ισορροπία στον άνθρωπο;

Ισορροπία στον άνθρωπο φέρνουν οι καλές προσωπικές σχέσεις, έτσι ώστε να διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που του προσφέρει αγάπη και ασφάλεια μαζί με αυτούς τους ανθρώπους

Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τον εαυτό μας;

Όταν αποφασίσουμε να είμαστε απολύτως ειλικρινείς με τον εαυτό μας και δεν αεροβατούμε. Δυστυχώς, η κοινωνία σήμερα μάς διδάσκει να προβάλουμε ένα ψεύτικο προφίλ προς τα έξω για να είμαστε αποδεκτοί, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε και οι ίδιοι ότι είμαστε αυτή η προβολή. Εάν είμαστε ειλικρινείς και ξέρουμε τι είμαστε πραγματικά και τι θέλουμε από τη ζωή, τότε θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Τι φοβάστε περισσότερο;

Να μην προλάβω να βιώσω όλες τις εμπειρίες που θέλω να ζήσω.

Έχεις μια γεμάτη ζωή όταν…

…περιστοιχίζεσαι από τους ανθρώπους που αγαπάς και σου δημιουργούν έντονα συναισθήματα.

Πόση σημασία έχουν τα υλικά αγαθά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Καμία απολύτως. Η ευτυχία είναι δωρεάν, απλά πρέπει να τη δημιουργήσουμε.

Καλοσύνη για εσάς είναι…

…να απλώνεις ανιδιοτελώς ένα χέρι βοηθείας σε κάποιον που το χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *