«Άκου το νερό»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Άκου το νερό», την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Θρύλοι, παραμύθια, σκοτεινές φήμες, υδάτινες ευλογίες και επικλήσεις από τα ζωογόνα νερά του ξύπνιου έως τις υπόγειες λίμνες του ύπνου μας, ζωντανεύουν σε ειδικές αφηγηματικές παραστάσεις και συμμετοχικά εργαστήρια, όπου το νερό «μιλά» και «αφηγείται» με τη φωνή του ιστορητή Στέλιου Πελασγού.

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων:

  • «Η Αρχοντοπούλα κι ο Νεροπαρμένος» κι άλλα παραμύθια του νερού (ώρα 12:00)

Παράσταση προφορικής αφήγησης, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Μαρίας Ζωγραφάκη-Σπυριδάκη για παιδιά κι όσους πίνουν ακόμα το δροσερό νερό της παιδικής ηλικίας.

  • «Το νερό πάντα κρατούσε» (ώρα 19:00)

Εργαστήρι ανταλλαγής ιστοριών, αναμνήσεων και θρύλων για εφήβους και ενήλικες.

Από την αρχαία ελληνική μυθολογία έως τις νεότερες προφορικές παραδόσεις το νερό αποτελεί χώρο συνάντησης του ανθρώπινου με το υπερφυσικό. Πόσοι έχουν ακούσει το όνομά τους να το φωνάζουν μέσα στη ρεματιά; Πόσα βρέφη έχουν «ρεματίσει»; Πόσες συναντήσεις έχουν γίνει στις βρύσες και πόσοι είδαν τη νεράιδα στην κρήνη να χτενίζεται; Όσοι φέρουν ιστορίες στο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να τις παρουσιάσουν στην παράσταση αφήγησης που θα ακολουθήσει. 

  • «Η ώρα που κοιμάται το νερό» (ώρα 20:00)

Παράσταση αφήγησης για ενήλικες και εφήβους με ιστορίες σκοτεινές αλλά και εύθυμες από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630
www.piop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *