Greek English French German Italian Japanese Russian Spanish
Διαφήμιση

Get connected with Happy Life

Sign up for our newsletterΔιαφήμιση
Surfers for Life PDF Εκτύπωση E-mail

surfersforlifeΟι “Surfers for Life” είναι η ομάδα πίσω από τα Φεστιβάλ Ευ Ζην, που έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 20.000 ευρώ για ευπαθείς ομάδες και έχει μοιραστεί τα μυστικά της ευεξίας με πάνω από 3.000 επισκέπτες. H ομάδα σήμερα απαριθμεί 75 μέλη και το αντίκτυπο των δράσεών της εκτιμάται ότι έχει αγγίξει πάνω από 50.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Είναι μια ομάδα δράσης και μια πλατφόρμα συνεισφοράς που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µια θάλασσα με αετοσανίδα (kitesurf), για να ενδυναµώσει την κοινότητα όσων εµπλέκονται µε τον καρκίνο.

Ως ομάδα δράσης δημιουργεί συλλογικά έργα που έχουν θετικό και ουσιαστικό αντίκτυπο στους συνανθρώπους μας και στην κοινωνία.

Ως πλατφόρμα συνεισφοράς δημιουργεί τη δυνατότητα σε ανθρώπους να εξελιχθούν διά μέσου της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην κοινότητα.

 

Λίγα λόγια για την οργάνωση

 

Οι αξίες μας:

 

Είμαι Ασταμάτητος/η

Είμαι εκπληκτικός/ή στις δράσεις μου και κάνω υπερβάσεις για να πετύχω τους στόχους της ομάδας και τους δικούς μου. Ξέρω ότι στην υπέρβαση κρύβεται ανάπτυξη και μαγεία!

Είμαι Ακέραιος/η

Κάνω αυτό που λέω ότι θα κάνω.

Είμαι Θετικός/ή

Χρησιμοποιώ θετικό λόγο, αναλαμβάνω θετικές δράσεις και επιλέγω να δω τη θετική πλευρά σε κάθε περίσταση. Αναγνωρίζω πως η συμπεριφορά μου επηρεάζει και την υπόλοιπη ομάδα και επιλέγω να την επηρεάζω θετικά.

Σεβασμός

Σέβομαι τα μέλη της ομάδας. Επικοινωνώ πιθανές δυσκολίες και πρώτα προσπαθώ να τις καταλάβω και να μάθω από αυτές. Πιστεύω στην κατανόηση και δίνω το περιθώριο στο ανθρώπινο λάθος. Δεν κρίνω.

Είμαι Ηγέτης

Είμαι και εγώ ηγέτης όταν εμπνέω την ομάδα να αναλάβει φωτεινές δράσεις προσφοράς και ηγούμαι με το παράδειγμά μου.

Μάθηση

Δεσμεύομαι στην αέναη μάθηση, επενδύω στον εαυτό μου και έχω ανοιχτό μυαλό σε νέες ιδέες και τεχνικές.

Επικοινωνία

Είμαι περήφανος για τις δράσεις της ομάδας μου και τις επικοινωνώ προσβλέποντας στην έμπνευση των συνανθρώπων μου και τις πιθανές συνέργειες που μπορεί να προκύψουν.

Δράση

Προχωρώ σε δράσεις! Βάζω στην άκρη σκέψεις που με σταματούν και προχωρώ να υλοποιήσω το πλάνο της ομάδας. Είμαι ασταμάτητος όταν είμαι εμπνευσμένος!

 

Οι δράσεις της ομάδας μέχρι σήμερα

·   Η ομάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1ο Διάπλου Αλληλεγγύης, τον Ιούνιο του 2012, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 χρησιμοποιώντας ιστιοφόρα, καγιάκ, windsurfing και kitesurfing και συγκέντρωσε € 3.600 για τρεις Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Μείνε Δυνατός, Global Kiter Foundation).

·  Συμμετοχή της ομάδας στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για 900 γεύματα σε υποσιτισμένα παιδιά.

·    Συμμετοχή της ομάδας στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, όπου η ομάδα συγκέντρωσε € 1.300 για το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών).

·     Μηνιαία δράση προσφοράς Αγάπης με Μαγειρική για αυτούς που έχουν ανάγκη, από το 2012.

·   Μοιραζόμαστε το μήνυμα της Συνεισφοράς και του Εθελοντισμού σε σχολεία/συνέδρια/εκδηλώσεις, από το 2012 σε κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστικές ομιλίες έχουν δοθεί στο TEDMED, στην AthensBiennale, στο Redefening Wellness, στα σχολεία Δούκα και InternationalSchoolofAthensκτλ.

·    Επιτυχής διοργάνωση του 1ου και του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην, Ιούνιος 2013 και 2014 Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Τα Φεστιβάλ Ευ Ζην γεννήθηκαν από τη θέληση των μελών της ομάδας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να διαχειριστούν κατ’ αρχάς την οικονομική κρίση, κρίσεις υγείας και ψυχολογικές, έχοντας σαν βασικό γνώμονα πως το Ευ Ζην έχει να κάνει περισσότερο με τον εσωτερικό μας κόσμο και λιγότερο με τις εξωτερικές συνθήκες. Το Ευ Ζην προσεγγίζεται μέσα από 4 βασικούς πυλώνες παράλληλων δράσεων στο Φεστιβάλ (Ομιλίες ειδικών, Διαδραστικά σεμινάρια, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις). Το Φεστιβάλ Ευ Ζην τα τελευταία δύο χρόνια στέλνει επίσης το μήνυμα «είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο μέσα από την προσπάθεια των 400+ αθλητών που παίρνουν μέρος στις δράσεις. Τέλος, με το 100% των κερδών που συγκεντρώνει υποστηρίζει ευπαθείς ομάδες μέσα από ΜΚΟ που εμπνέουν με το έργο τους στον τομέα της υγείας.

 

Στόχοι και δράσεις για το 2014-2015

·  Να μοιραστούμε τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνουμε συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης της κρίσης, των καταρρεύσεων και ασθενειών μέσα από ένα κέντρο Ευ Ζην.

·   Να επεκταθεί η δράση των ομιλιών και σεμιναρίων (SchoolofLife) σε περισσότερα σχολεία και σε υλικό, για να συμπεριλάβει και άλλες αξίες και διακρίσεις.

 

Μήνυμα εκπροσώπου-εθελοντή

Σε μια περίοδο κρίσης που οι πραγματικές αξίες κλονίζονται και ιδεώδη όπως ο Αθλητισμός και ο Εθελοντισμός αποτελούν διέξοδο για την πρόοδο οι Surfers4Life στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ενδυνάμωσης σε όλους όσοι δοκιμάζονται σωματικά, ψυχικά ή/και οικονομικά. Δημιουργούν δράσεις που υποστηρίζουν τους συνανθρώπους μας με θετικό και ουσιαστικό τρόπο.

 

Info

SURFERS4LIFE

Site: www.surfers4life.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ηλίας Κατηρτσιγιανόγλου, τηλ.: 6936790260,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γενικό βίντεο ομάδας: http://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU&feature=youtu.be

Surfers στην Πράξη: http://www.youtube.com/watch?v=JK0VH7Oftjk

Διάπλους Αλληλεγγύης: http://www.youtube.com/watch?v=JJr3wZNWGN4

Φωτογραφίες από το 2ο Φεστιβάλ:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.619820494780240.1073741844.189098131185814&type=3